Ce este de văzut în Napoli?

07.02.2023
Ce este de văzut în Napoli?

Napoli este cel mai mare oraș din sudul Italiei și al treilea oraș ca mărime din Italia, după Roma și Milano. Împreună cu zona metropolitană, Napoli are o populație cuprinsă între 3 și 4,4 milioane de locuitori. Napoli este situat în apropierea vulcanului Vezuviu, iar cartierele sud-estice ale orașului urca pe versanții Vezuviului.  Totuși, este Napoli un oraș de vizitat?

Ce este de văzut în Napoli?

Bucuria oamenilor care își fac meseria: sculptează statuete cu zâmbetul pe buze, gătesc pizza 🍕 fiind convinși că pe lângă mozzarella îi adaugă și puțină bucurie și sunt pasionali când vorbesc despre fotbal. Iar aici, Maradona este o adevărată religie care, fără nicio exagerare, ⚽️ stă alături de Sfânta Treime.

Vedi napoli e poi muori (Goethe)

Mâncarea de pe stradă este foarte bună. Atât în centrul orașului cât și în alte cartiere sunt multe produse de tip fast food care sunt savuroase. Fie că ne referim la fructe de mare, pizza la felie sau preparatele de patiserie (baba, sfogliatelle, etc.)

Dat fiind că Napoli a fost fondat de greci, apoi cucerit de romani 🏺 și ulterior de spanioli arată că este un oraș multicultural care mustește de istorie. Fix ca o lasagna, în care foile reprezintă fiecare civilizație în parte.

Ce nu este de văzut în Napoli?

Traficul este dement. Din păcate, nu suferi doar dacă ești la volan, ci și dacă ești pieton. Pe fiecare străduță riști să dea peste tine un scuterist. 🛵

Mizeria. Napoli este unul dintre cele mai murdare orașe pe care le-am văzut. Localnicii spun că, în trecut, lucrurile au stat și mai rău. Degeaba fiecare comerciat plătește anual la salubritate peste 1.000 de euro. Fie administrația nu face față, fie oamenii nu sunt educați, fie vin anual valuri de imigranți. Fie toate trei.

Scampia si Secondigliano sunt două dintre cele mai rău famate cartiere din lume. În Scampia, rata șomajului ajunge la 75%, iar în Secondigliano undeva la 55%. Cartierul Scampia este considerat ca fiind unul dintre locurile cu cei mai periculoşi traficanţi de droguri şi mafioţi din Italia. Aici, poliţia lucrează mână în mână cu traficanţii de droguri. Pentru a câştiga bani, unii copii încep să vândă droguri de la vârsta de 12 ani. Nici măcar mașinile Google Street View nu au intrat în Scampia pentru a mapa cartierul.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot