Ce este complexul Cassandra?

09.02.2023
Ce este complexul Cassandra?

Psihologia minții este un domeniu vast, studiat de sute de ani. În ciuda cercetărilor amănunțite și îndelungate, încă au rămas o mulțime de necunoscute. Există foarte multe situații ale minții care pot fi tratate doar cu ajutorul specialiștilor, unul dintre ele fiind și sindromul Casandra. Ce este, de fapt, complexul Cassandra și pe cine afectează?

Ce este complexul Cassandra?

Cassandra

Mitologia clasică reprezintă una dintre bazele de inspirație pentru majoritatea tipurilor discipline științifice. Acestea au împrumutat diverse nume pentru evenimente, personaje sau chiar probleme medicale.

În istorie, Cassandra a fost un personaj grec, fiica regilor troieni Hecuba și Priam. Potrivit legendei, aceasta a primit darul de ghicitoare de la zeul Apollo, ulterior fiind blestemată ca niciodată să nu fie luată în considerare, nimeni să nu-i creadă viziunile. Nicio persoană nu i-a crezut viziunile până când nu a prezis războiul care urma să distrugă orașul.

Astfel, complexul Cassandra se referă la o trăsătură a anumitor persoane care au tendința de a crede că pot face „predicții” de natură catastrofală. Un aspect interesant este faptul că cele mai lovite persoane de acest complex sunt, de obicei, femeile.

Care sunt cele mai mari probleme psihologice?

Tulburările mentale sunt boli care au tendința de a afecta gândurile, ideile, dispozițiile și comportamentele celor afectați. Acestea pot fi ocazionale sau cronice. Fie că vorbim de un caz sau altul, acestea au nevoie de intervenție de specialitate, pentru că adesea, problemele psihologice nu pot fi înțelese de către apropiați și poate afecta în același timp relațiile sociale.

Foto: sainte-anastasie.org & alephnews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot