Ce este complexul Cassandra?

09.02.2023
Ce este complexul Cassandra?

Psihologia minții este un domeniu vast, studiat de sute de ani. În ciuda cercetărilor amănunțite și îndelungate, încă au rămas o mulțime de necunoscute. Există foarte multe situații ale minții care pot fi tratate doar cu ajutorul specialiștilor, unul dintre ele fiind și sindromul Casandra. Ce este, de fapt, complexul Cassandra și pe cine afectează?

Ce este complexul Cassandra?

Cassandra

Mitologia clasică reprezintă una dintre bazele de inspirație pentru majoritatea tipurilor discipline științifice. Acestea au împrumutat diverse nume pentru evenimente, personaje sau chiar probleme medicale.

În istorie, Cassandra a fost un personaj grec, fiica regilor troieni Hecuba și Priam. Potrivit legendei, aceasta a primit darul de ghicitoare de la zeul Apollo, ulterior fiind blestemată ca niciodată să nu fie luată în considerare, nimeni să nu-i creadă viziunile. Nicio persoană nu i-a crezut viziunile până când nu a prezis războiul care urma să distrugă orașul.

Astfel, complexul Cassandra se referă la o trăsătură a anumitor persoane care au tendința de a crede că pot face „predicții” de natură catastrofală. Un aspect interesant este faptul că cele mai lovite persoane de acest complex sunt, de obicei, femeile.

Care sunt cele mai mari probleme psihologice?

Tulburările mentale sunt boli care au tendința de a afecta gândurile, ideile, dispozițiile și comportamentele celor afectați. Acestea pot fi ocazionale sau cronice. Fie că vorbim de un caz sau altul, acestea au nevoie de intervenție de specialitate, pentru că adesea, problemele psihologice nu pot fi înțelese de către apropiați și poate afecta în același timp relațiile sociale.

Foto: sainte-anastasie.org & alephnews.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot