Ce este avocado? Ce gust are?

21.05.2020
Ce este avocado? Ce gust are?

Avocado este un fruct și este considerat foarte sănătos pentru organismul uman. Acesta este originar din Mexic și Guatemala. Avocado face parte din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestibile.

Ce este avocado?

Avocado este folosit în diverse domenii, datorită multiplelor sale proprietăți, precum: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri (mai rar), se folosesc uneori în torturi dar nu prea des, medicină, etc. Fructul este cunoscut, în special, pentru pasta numită guacamole. Aceasta este o o salată pe bază de avocado. Rețeta vine de la mexicani și este foarte sănătoasă și gustoasă. Românii se cam feresc, fiindcă nu știu să o prepare.

Cum se mănâncă avocado?

Un avocado bun este unul copt, care are coaja neagră și când îl apeși cu degetele este moale. Dacă este verde și tare, înseamnă că nu este copt și trebuie lăsat 2-3 zile să se coacă, preferabil lângă o banană.

Avocado este un fruct care ar trebui să fie în dieta fiecărui om. Acesta are o mulțime de proprietăți benefice organismului și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Din avocado se poate face milkshake-uri, celebra pastă guacamole, dar poate fi folosit și la prăjituri.

Dacă nu ai consumat până acum acest fruct, este bine de știut că la început ți se va părea ciudat, însă după un timp te vei obișnui cu aroma și gustul său.

Cea mai bună rețetă de guacamole

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se taie roșiile cubulețe și se îndepărtează semințele pentru a nu face sosul apos. Legumele se taie foarte mărunt, iar usturoiul dă pe răzătoare. După ce ai terminat cu legume,  iei avocado și îl decojești, după care îl pasezi și îl stropești cu zeama de la lămâie. Ulterior, se amestecă cu celelalte ingrediente și se adaugă sare și piper după gust. Poți adăuga dacă dorești și ardei iute tocat mărunt.

Guacamole se servește cu chipsuri de tortilla sau cu orice carne la grătar sau la cuptor. Este un preparat gustos, sănătos și simplu de pregătit. Poftă bună!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot