Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

16.11.2022
Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

Tehnologia a făcut omul să petreacă mai mult timp în fața monitorului. Efectele sunt prezente în numeroasele afecțiuni oftalmologice. Cu toate că expunerea lungă a ochiului la diferite medii poate duce la probleme pe termen lung, cu anumite complicații ne putem naște. Ce este astigmatismul și cum poate fi tratat?

Ce este astigmatismul?

astigmatismul

Conform specialiștilor, astigmatismul reprezintă un defect de vedere, care este destul de răspândit în rândul populației la nivel mondial. În mod normal, forma ochiului are un aspect sferic. În cazul unui pacient care suferă de această complicație, forma devine mai apropiată de un oval, astfel că focalizarea razei de lumină se realizează în mai multe puncte. Din această cauză, imaginea primită de către receptori este adesea dublată.

Componența genetică fiind foarte importantă, cele mai dese forme de astigmatism sunt transmise ereditar. Cele mai comune cauze sunt:

Principalele simptome pot fi diferite de la persoană la persoană. În funcție de tipul de astigmatism tabloul clinic poate fi de mai multe feluri:

Fiind o afecțiune medicală, rutina persoanei în cauză poate fi afectată. Un aspect foarte important este faptul că astigmatismul cu o componentă hipermetropică peste 2,5 d.sf. îi răpește pacientului posibilitatea de a avea permis auto.

Cum se poate trata?

Medicina a evoluat foarte mult și a ajuns într-un punct foarte important. Astfel că, în prezent, cele mai multe dintre afecțiunile din trecut, pot fi rezolvate prin administrarea medicamentelor, iar unele au nevoie de intervenție operatorie.

Astigmatismul se bucură de un tratament care dă roade. Acesta se poate realiza prin utilizarea lentilelor de corecție sau prin intervenție chirurgicală.

Tratamentul prin chirurgie este invaziv. Beneficiul major pe care îl aduce intervenția chirurgicală este faptul că acest tip de corecție este permanentă, nefiind nevoie de ochelari în viitor. Cu ajutorul unui laser, doctorul specialist îndreaptă raza spre cornee pentru a o aduce cât mai aproape de forma anatomică.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot