Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

16.11.2022
Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

Tehnologia a făcut omul să petreacă mai mult timp în fața monitorului. Efectele sunt prezente în numeroasele afecțiuni oftalmologice. Cu toate că expunerea lungă a ochiului la diferite medii poate duce la probleme pe termen lung, cu anumite complicații ne putem naște. Ce este astigmatismul și cum poate fi tratat?

Ce este astigmatismul?

astigmatismul

Conform specialiștilor, astigmatismul reprezintă un defect de vedere, care este destul de răspândit în rândul populației la nivel mondial. În mod normal, forma ochiului are un aspect sferic. În cazul unui pacient care suferă de această complicație, forma devine mai apropiată de un oval, astfel că focalizarea razei de lumină se realizează în mai multe puncte. Din această cauză, imaginea primită de către receptori este adesea dublată.

Componența genetică fiind foarte importantă, cele mai dese forme de astigmatism sunt transmise ereditar. Cele mai comune cauze sunt:

Principalele simptome pot fi diferite de la persoană la persoană. În funcție de tipul de astigmatism tabloul clinic poate fi de mai multe feluri:

Fiind o afecțiune medicală, rutina persoanei în cauză poate fi afectată. Un aspect foarte important este faptul că astigmatismul cu o componentă hipermetropică peste 2,5 d.sf. îi răpește pacientului posibilitatea de a avea permis auto.

Cum se poate trata?

Medicina a evoluat foarte mult și a ajuns într-un punct foarte important. Astfel că, în prezent, cele mai multe dintre afecțiunile din trecut, pot fi rezolvate prin administrarea medicamentelor, iar unele au nevoie de intervenție operatorie.

Astigmatismul se bucură de un tratament care dă roade. Acesta se poate realiza prin utilizarea lentilelor de corecție sau prin intervenție chirurgicală.

Tratamentul prin chirurgie este invaziv. Beneficiul major pe care îl aduce intervenția chirurgicală este faptul că acest tip de corecție este permanentă, nefiind nevoie de ochelari în viitor. Cu ajutorul unui laser, doctorul specialist îndreaptă raza spre cornee pentru a o aduce cât mai aproape de forma anatomică.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de... citește tot
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare.... citește tot
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
Toți cei care dețin o mașină au cumpărat, la un moment dat, anvelope noi și au putut observat că acestea au perii mici de cauciuc pe ele. Foarte multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă... citește tot
adplus-dvertising