Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

16.11.2022
Ce este astigmatismul? Cum se poate trata?

Tehnologia a făcut omul să petreacă mai mult timp în fața monitorului. Efectele sunt prezente în numeroasele afecțiuni oftalmologice. Cu toate că expunerea lungă a ochiului la diferite medii poate duce la probleme pe termen lung, cu anumite complicații ne putem naște. Ce este astigmatismul și cum poate fi tratat?

Ce este astigmatismul?

astigmatismul

Conform specialiștilor, astigmatismul reprezintă un defect de vedere, care este destul de răspândit în rândul populației la nivel mondial. În mod normal, forma ochiului are un aspect sferic. În cazul unui pacient care suferă de această complicație, forma devine mai apropiată de un oval, astfel că focalizarea razei de lumină se realizează în mai multe puncte. Din această cauză, imaginea primită de către receptori este adesea dublată.

Componența genetică fiind foarte importantă, cele mai dese forme de astigmatism sunt transmise ereditar. Cele mai comune cauze sunt:

Principalele simptome pot fi diferite de la persoană la persoană. În funcție de tipul de astigmatism tabloul clinic poate fi de mai multe feluri:

Fiind o afecțiune medicală, rutina persoanei în cauză poate fi afectată. Un aspect foarte important este faptul că astigmatismul cu o componentă hipermetropică peste 2,5 d.sf. îi răpește pacientului posibilitatea de a avea permis auto.

Cum se poate trata?

Medicina a evoluat foarte mult și a ajuns într-un punct foarte important. Astfel că, în prezent, cele mai multe dintre afecțiunile din trecut, pot fi rezolvate prin administrarea medicamentelor, iar unele au nevoie de intervenție operatorie.

Astigmatismul se bucură de un tratament care dă roade. Acesta se poate realiza prin utilizarea lentilelor de corecție sau prin intervenție chirurgicală.

Tratamentul prin chirurgie este invaziv. Beneficiul major pe care îl aduce intervenția chirurgicală este faptul că acest tip de corecție este permanentă, nefiind nevoie de ochelari în viitor. Cu ajutorul unui laser, doctorul specialist îndreaptă raza spre cornee pentru a o aduce cât mai aproape de forma anatomică.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot