Ce este antetul? Unde se folosește antetul?

19.01.2022
Ce este antetul? Unde se folosește antetul?

Toată lumea a citit sau a completat, la un moment dat, un document oficial. Astfel, în partea de sus a paginii, s-a putut observa simplu că există informații despre instituția respectivă. Aceste date sunt denumite „antet”.

Informațiile furnizate în antet au scopul de a ajuta cititorul atunci când caută date oficiale despre instituția sau organismul respectiv. Antetul este completat cu date reale și oficiale ale instituției respective. Antetul poate fi văzut și pe un plic, cuprinzând date oficiale despre o instituție sau o persoană.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, antetul este definit ca: „Indicație (de obicei tipărită) aflată în partea de sus a unei hârtii sau a unui plic, conținând numele, adresa etc. ale unei instituții sau ale unei persoane. 2. Cap de coloană al unui formular, cuprinzând indicații asupra datelor de completat”.

Unde se folosește antetul?

Antetul se folosește pe documente oficiale sau pe plicuri și cuprinde date despre instituția sau persoana respectivă. În pagină, acesta este așezat în partea de sus pentru a oferi cititorului toate informațiile necesare. Datele din antet pot fi formate din text, imagine, figuri grafice, etc. Acestea pot fi formatate după cum dorim.

Care este diferența dintre antet și subsol?

Diferența dintre antet și subsol o reprezintă faptul că primul este așezat în partea de sus a paginii, iar al doilea este poziționat în partea de jos. Atât antetul, cât și subsolul sunt configurate să rămână constante pe întreg documentul, indiferent câte pagini are. Puteți adăuga diverse informații, cum ar fi numerele de pagină, ora și data, numele autorului, numele companiei, sigla companiei, titlul documentului etc., atât în ​​antet cât și în subsol.

Trebuie specificat că este foarte ușor să creezi anteturi cu programe speciale, cum ar fi Microsoft Word. Informațiile care pot fi incluse într-un antet de pagină includ numărul paginii, numele autorului, titlul documentului, titlul secțiunii etc. Datele din fiecare pagină sunt de obicei aceleași, cu excepția unor mici diferențe, cum ar fi numărul paginii.

De obicei, anteturile cărților conțin numărul paginii, titlul cărții și titlul capitolului. În scrierea academică, în partea superioară a paginilor apare un antet special, cunoscut sub numele de rulare titlu sau rulare antet. De obicei, conține numărul paginii, numele autorului și titlul documentului, potrivit weblogographic.com.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot