Ce este antetul? Unde se folosește antetul?

19.01.2022
Ce este antetul? Unde se folosește antetul?

Toată lumea a citit sau a completat, la un moment dat, un document oficial. Astfel, în partea de sus a paginii, s-a putut observa simplu că există informații despre instituția respectivă. Aceste date sunt denumite „antet”.

Informațiile furnizate în antet au scopul de a ajuta cititorul atunci când caută date oficiale despre instituția sau organismul respectiv. Antetul este completat cu date reale și oficiale ale instituției respective. Antetul poate fi văzut și pe un plic, cuprinzând date oficiale despre o instituție sau o persoană.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, antetul este definit ca: „Indicație (de obicei tipărită) aflată în partea de sus a unei hârtii sau a unui plic, conținând numele, adresa etc. ale unei instituții sau ale unei persoane. 2. Cap de coloană al unui formular, cuprinzând indicații asupra datelor de completat”.

Unde se folosește antetul?

Antetul se folosește pe documente oficiale sau pe plicuri și cuprinde date despre instituția sau persoana respectivă. În pagină, acesta este așezat în partea de sus pentru a oferi cititorului toate informațiile necesare. Datele din antet pot fi formate din text, imagine, figuri grafice, etc. Acestea pot fi formatate după cum dorim.

Care este diferența dintre antet și subsol?

Diferența dintre antet și subsol o reprezintă faptul că primul este așezat în partea de sus a paginii, iar al doilea este poziționat în partea de jos. Atât antetul, cât și subsolul sunt configurate să rămână constante pe întreg documentul, indiferent câte pagini are. Puteți adăuga diverse informații, cum ar fi numerele de pagină, ora și data, numele autorului, numele companiei, sigla companiei, titlul documentului etc., atât în ​​antet cât și în subsol.

Trebuie specificat că este foarte ușor să creezi anteturi cu programe speciale, cum ar fi Microsoft Word. Informațiile care pot fi incluse într-un antet de pagină includ numărul paginii, numele autorului, titlul documentului, titlul secțiunii etc. Datele din fiecare pagină sunt de obicei aceleași, cu excepția unor mici diferențe, cum ar fi numărul paginii.

De obicei, anteturile cărților conțin numărul paginii, titlul cărții și titlul capitolului. În scrierea academică, în partea superioară a paginilor apare un antet special, cunoscut sub numele de rulare titlu sau rulare antet. De obicei, conține numărul paginii, numele autorului și titlul documentului, potrivit weblogographic.com.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 27 mai?
Ce s-a întâmplat azi, 27 mai?
Pe data de 27 mai, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Mc. Iuliu Veteranul; Sf. Sfințiți Mc. Eladie și Terapont, episcopul Sardei; Sf. Mărturisitor Ioan Rusul. Totodată, în... citește tot
De ce ospătarii își țin mâinile la spate?
De ce ospătarii își țin mâinile la spate?
Cine nu a fost măcar o dată la un restaurant? Cui nu-i place să se delecteze cu cele mai bune preparate și să fie servit? Ei bine, de ani buni și românii merg constant la restaurant și... citește tot
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?
Operat de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, Depozitul de lingouri din SUA, Fort Knox, este o clădire-seif extrem de sigură lângă postul armatei americane din Fort Knox, Kentucky. Acesta... citește tot