Ce este airsoft? Cum se practică airsoft?

15.10.2021
Ce este airsoft? Cum se practică airsoft?

Toată lumea a auzit despre Airsoft. Dar ce este, de fapt, acest sport? Este un sport în sine? Conform definiției, airsoft este o întrecere sportivă în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează bile de plastic ca muniție, utilizând echipamente specifice și tactici militare reale.

Totul despre Airsoft

Mulți dintre practicanți consideră airsoft-ul mai mult decât un hobby:  este o adevărată pasiune pentru aventură, arme și visul împlinit de a avea ocazia să trăiască senzații similare cu cele de pe câmpul de luptă.

Airsoft-ul îi are originea la finele anilor ’50 în Japonia, acolo unde armele de foc erau foarte dificil de obținut din cauza legilor locale; de aceea, armele de airsoft au apărut ca alternativă legală a celor reale.

Replicile de airsoft reprezintă fidele ale modelelor de arme reale (AK 47, M4A1, Glock, Beretta, etc), de unde provine și denumirea de ”replică de airsoft”.

În funcție sistemul de propulsie al proiectilelor, există 3 mari categorii de replici de airsoft:

Odată cu răspândirea internetului, popularitea airsoft-ului a cunoscut o creștere alarmantă, atât în Europa, cât și în America. Evenimente de anvergură majoră sunt organizate periodic în Europa și în Statele Unite ale Americii, unde se strâng la start mii de jucători de airsoft. Actualmente, airsoft-ul este practicat de milioane de jucători dornici de aventură la nivel mondial.

Pentru cei ce doresc să dețină replici de airsoft dar nu doresc să practice airsoft, afișarea și exploatarea replicilor trebuie să aibe loc în spații private, ferite de accesul larg al publicului, întrucât legea interzice afișarea și exploatarea replicilor de airsoft în spatii publice.

În cadrul acestor jocuri sunt stabilite reguli de siguranță obligatorii și sunt luate măsuri de precauție pentru eventuale accidente. De aceea este recomandat începătorilor practicarea acestui sport în cadrul unor grupuri experimentate.

În România există numeroase cluburi și grupări ce practică acest sport la nivel local în cadru organizat cu scop recreativ sau ca activitate hobby.

Puteți vizita pagina de facebook Airsoft Oradea Elite pentru mai multe informații privind airsoft-ul în România : https://www.facebook.com/MB02WELL

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot