Ce este airsoft? Cum se practică airsoft?

15.10.2021
Ce este airsoft? Cum se practică airsoft?

Toată lumea a auzit despre Airsoft. Dar ce este, de fapt, acest sport? Este un sport în sine? Conform definiției, airsoft este o întrecere sportivă în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează bile de plastic ca muniție, utilizând echipamente specifice și tactici militare reale.

Totul despre Airsoft

Mulți dintre practicanți consideră airsoft-ul mai mult decât un hobby:  este o adevărată pasiune pentru aventură, arme și visul împlinit de a avea ocazia să trăiască senzații similare cu cele de pe câmpul de luptă.

Airsoft-ul îi are originea la finele anilor ’50 în Japonia, acolo unde armele de foc erau foarte dificil de obținut din cauza legilor locale; de aceea, armele de airsoft au apărut ca alternativă legală a celor reale.

Replicile de airsoft reprezintă fidele ale modelelor de arme reale (AK 47, M4A1, Glock, Beretta, etc), de unde provine și denumirea de ”replică de airsoft”.

În funcție sistemul de propulsie al proiectilelor, există 3 mari categorii de replici de airsoft:

Odată cu răspândirea internetului, popularitea airsoft-ului a cunoscut o creștere alarmantă, atât în Europa, cât și în America. Evenimente de anvergură majoră sunt organizate periodic în Europa și în Statele Unite ale Americii, unde se strâng la start mii de jucători de airsoft. Actualmente, airsoft-ul este practicat de milioane de jucători dornici de aventură la nivel mondial.

Pentru cei ce doresc să dețină replici de airsoft dar nu doresc să practice airsoft, afișarea și exploatarea replicilor trebuie să aibe loc în spații private, ferite de accesul larg al publicului, întrucât legea interzice afișarea și exploatarea replicilor de airsoft în spatii publice.

În cadrul acestor jocuri sunt stabilite reguli de siguranță obligatorii și sunt luate măsuri de precauție pentru eventuale accidente. De aceea este recomandat începătorilor practicarea acestui sport în cadrul unor grupuri experimentate.

În România există numeroase cluburi și grupări ce practică acest sport la nivel local în cadru organizat cu scop recreativ sau ca activitate hobby.

Puteți vizita pagina de facebook Airsoft Oradea Elite pentru mai multe informații privind airsoft-ul în România : https://www.facebook.com/MB02WELL

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Tags:
Cele mai noi articole
De ce Nr.10 este cel mai important în fotbal?
De ce Nr.10 este cel mai important în fotbal?
Fotbalul este cel mai popular sport, adesea fiind denumit „sportul rege”. Oficial, fotbalul modern a fost inventat în Anglia, iar prima echipă legitimată a luat naștere în anul 1857. De... citește tot
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Ioan Slavici a fost un om „liniștit” și „așezat” în viața sa, conform descrierii lui Mihai Eminescu. În copilărie însă, tânărul Slavici era departe de a fi cuminte și... citește tot
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Gramatica limbii române este una complexă și poate da bătăi de cap și celor mai experimentate persoane în lingvistică. Cu toate acestea, conjugarea greșită a verbelor nu este o scuză... citește tot