Ce conține pâinea din comerț de rezistă atât de mult?

10.06.2022
Ce conține pâinea din comerț de rezistă atât de mult?

Pâinea este de departe alimentul cel mai consumat de către români. Fie că este în variantă albă, integrală sau neagră, pâinea nu lipsește de pe mesele cetățenilor noștri. Cei mai mulți aleg să cumpere acest produs alimentar din magazinele mari, hipermarketuri și supermarketuri, în detrimentul brutăriilor mici, de cartier. Din păcate, pâinea din aceste lanțuri alimentare imense nu este cea mai sănătoasă. Nu o spunem noi, ci specialiștii.

Pâinea se obține prin coacerea aluatului, format din amestecul de făină dospită și drojdie. La realizarea acesteia, cel mai des este utilizată făina de grâu, însă poate fi folosită și cea de secară, orz, ovăz sau porumb, de obicei, în combinaţie cu făină de grâu. Specialiștii în nutriție, recomandă să fie folosită făină integrală pentru o pâine sănătoasă și fără să fie adăugați alți aditivi alimentari.

Ce substanțe conține pâinea din comerț?

Pâine realizată la scară industrială nu este foarte sănătoasă, iar acest lucru poate fi observat ușor prin simplul fapt că are un termen de expirare înaintat. Pâinea fabricată acasă, în schimb, se strică după câteva zile, dacă nu este consumată. Așadar, nu trebuie să fii un expert ca să îți dai seama că ceva este în neregulă.

Pâinea din comerţ este total diferită de cea pe care o putem prepara în casă. Procesul industrial începe de la măcinarea grâului, care rafinat, sărăcit în vitamine (în special cele din complexul B) şi minerale, rezultă o făina albă, fără fibre alimentare, dar bogată în amidon. Această făină este aditivată încă de la moară cu E-uri, conservanţi, amelioratori de panificaţie, substanţe de albire. Toate aceste substanţe pe care le conţine pâinea din comerţ sunt aşadar adăugate din start în făina rafinată, potrivit adevarul.ro.

Ulterior, făina este preluată de fabrici care au un proces foarte rapid de realizare a pâinii, unde se mai adaugă alți emulgatori și conservanți pentru a mări termenul de valabilitate. În prezent, pâinea de pe rafturile supermarketurilor a ajuns să semene cu cozonacul, conținând zahăr și grăsimi. Din păcate, nici pâinea neagră nu este, de obicei, ceea ce pare, fiindcă este folosită tot făină albă la care se adaugă coloranți.

De aceea, specialiștii în sănătate recomandă ca atunci când cumpărați pâine din comerț să citiți cu atenție eticheta cu ingrediente, fiindcă făină albă crește riscul apariției cancerului.

De ce este nocivă pâinea pentru organismul uman?

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din 1787 în valoare de 500.000 de dolari
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din ...
În lumea vinurilor, unele povești nu doar că uimesc — ele rămân întipărite în memoria colectivă ca lecții despre fragilitate, pasiune și, uneori, chiar de ironie a sorții. O astfel de... citește tot
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Richard Kuklinski, cunoscut sub porecla „Omul de gheață” („The Iceman”), este una dintre cele mai înfiorătoare figuri din istoria criminalității organizate americane. La exterior,... citește tot
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se anunță vremuri grele pentru români, indiferent de domeniul lor de activitate. Coaliția PSD-PNL-USR-UDMR pregătește un pachet de măsuri dure: creșteri de taxe și reduceri bugetare în... citește tot