Care este cel mai consumat aliment pe Glob?

23.01.2023
Care este cel mai consumat aliment pe Glob?

La finalul anului 2022, populația totală a lumii a depășit cifra orbitoare de 8 miliarde. În continuare, cele mai populate țări provin din Asia, acestea fiind China și India. Se așteaptă ca până în anul 2037 să fie depășit praful de 9 miliarde de oameni. Cam mulți, nu-i așa? Acest număr incredibil de oameni necesită resurse uriașe care sunt acoperite cu greutate. Astfel ne putem întreba care este cel mai consumat aliment zilnic?

Cât de posibilă este varianta unei planete fără resurse?

aliment

De la apariția motorului cu abur, evoluția tehnologiei a avut un trend ascendent incredibil de rapid. De atunci și până în prezent, viitorul a căpătat noi înțelegeri. Cu toate acestea, lumea modernă necesită din ce în ce mai multe resurse pe care Terra pare că începe să nu le mai aibă.

Apa, oxigenul și combustibilul sunt unele dintre cele trei mari resurse pe care oamenii le primesc gratuit de la mama natură, dar care nu sunt regenerabile, dar pierderea lor ar însemna o catastrofă de nereparat.

Viteza cu care lumea se schimbă pare că nu vrea să dea înapoi naturii timpul să se refacă. Astfel că, mâncarea poate fi cumpărată oricând de la supermarket, telefonul nou ajunge în fața ușii în cel mai rapid timp, locuințele se ridică amețitor de repede. Toate acestea au în spate resurse moștenite de la planetă, dar care sunt folosite cu nechibzuință.

Anual, sunt realizate rapoarte de către specialiști care monitorizează cât a produs planeta și cât a consumat omul. La ultimul raport din 2022, omenirea a consumat resursele valabile pentru un an calendaristic pe data de 28 iulie, adică la mijlocul anului. Acest lucru se traduce prin faptul că oamenii consumă mai mult decât planeta produce. De îngrijorat este faptul că acestea analize au arătat că anual, resursele s-au epuizat mai rapid decât în anul precedent.

Care este cel mai consumat aliment zilnic?

Deși este greu de precizat ce mănâncă oamenii cel mai mult, acesta poate fi măsurat. Dacă pâinea ar fi primul răspuns apărut în mintea oricărei persoanei, trebuie precizat că nu este răspunsul corect. Conform datelor adunate de către specialiști, cel mai consumat produs provine din Asia, acest fiind orezul.

Mai mult de jumătate din populația lumii consumă zilnic orez, în special în regiuni întinse din Africa, America Latină și Asia. Se poate consuma direct, dar și în alte scopuri precum alcool sau materii prime. Un motiv principal pentru acest rezultat este prețul produsului, dar și nivelul de trai scăzut al comunităților în care orezul este laitmotivul bucătăriei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot