Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

13.03.2023
Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

Regina Maria este una dintre cele mai iubite persoane din istoria țării noastre. Soție a principelui și regelui Ferdinand I, dar și mama regelui Carol al II-lea, Regin Maria a fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, dar și nepoata țarului Alexandru al II-lea al Rusiei. În timpul perioadei în care a fost regină, Maria a avut numeroase jurnale în care își scria crâmpeie de viață. Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

Ce conține jurnalul Reginei Maria?

jurnalul

Regina Maria a fost o persoană iubitoare, colecționară de artă și care a susținut cât se putea de mult numeroase personalități. Totodată, iubirea pentru țară a făcut-o să îndure numeroase campanii denigratoare din partea celor care au condamnat Monarhia. Nici comuniștii nu i-au păstrat vie memoria și au denigrat-o în primii ani de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Cuplul regal format din Regina Maria și Regele Ferdinand

a fost unul aparte, din care au reieșit 6 copii, printre care viitorul rege Carol al II-lea sau viitoarea regină a Iugoslaviei, Maria. Legăturile de sânge cu Casele Regale Rusă și Britanică au fost benefice familiei regale românești.

Recent, a fost descoperit un nou jurnal de mici dimensiuni al reginei. Fiind considerată o femeie de o frumusețe extraordinară, de-a lungul vieții sale, Regina Maria a încercat să ascundă singura dragoste reală pe care o avea. Chiar dacă era soția regelui Ferdinand, ea îl iubea cu adevărat pe Prințul Barbu Știrbey.

„Sentimentele și atașamentul lui au devenit în scurt timp atât de evidente, fără îndoială că apropiații lui și-au dat seama. Cu capul în nori, soția lui habar n-avea, din fericire”, notează prințesa Ana Maria Callimachi.

Cum s-a terminat povestea dintre Maria și Barbu Știrbey?

Relația dintre cei doi îndrăgostiți a luat sfârșit când regina s-a îndrăgostit de canadianul Joe Boyle. Timp de 4 ani, cât timp a durat povestea de dragoste dintre cei doi, prințul Știrbey a așteptat-o. Niciodată n-a fost pe deplin a lui, rămânând Regină de dragul românilor.

După ce canadianul a murit, regina s-a întors la Știrbey. Venirea lui Carol al II-lea la putere le-a creat probleme îndrăgostiților. În februarie 1931, Barbu Știrbey s-a autoexilat și a plecat în străinătate de frica represaliilor regelui Carol al II-lea. Pe patul de moarte al Reginei, prințul Știrbey memora „Te iubesc, Maria mea!”

Foto: Reginamaria.ro & Adevărul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot