Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

13.03.2023
Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

Regina Maria este una dintre cele mai iubite persoane din istoria țării noastre. Soție a principelui și regelui Ferdinand I, dar și mama regelui Carol al II-lea, Regin Maria a fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, dar și nepoata țarului Alexandru al II-lea al Rusiei. În timpul perioadei în care a fost regină, Maria a avut numeroase jurnale în care își scria crâmpeie de viață. Ce conține jurnalul intim al Reginei Maria?

Ce conține jurnalul Reginei Maria?

jurnalul

Regina Maria a fost o persoană iubitoare, colecționară de artă și care a susținut cât se putea de mult numeroase personalități. Totodată, iubirea pentru țară a făcut-o să îndure numeroase campanii denigratoare din partea celor care au condamnat Monarhia. Nici comuniștii nu i-au păstrat vie memoria și au denigrat-o în primii ani de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Cuplul regal format din Regina Maria și Regele Ferdinand

a fost unul aparte, din care au reieșit 6 copii, printre care viitorul rege Carol al II-lea sau viitoarea regină a Iugoslaviei, Maria. Legăturile de sânge cu Casele Regale Rusă și Britanică au fost benefice familiei regale românești.

Recent, a fost descoperit un nou jurnal de mici dimensiuni al reginei. Fiind considerată o femeie de o frumusețe extraordinară, de-a lungul vieții sale, Regina Maria a încercat să ascundă singura dragoste reală pe care o avea. Chiar dacă era soția regelui Ferdinand, ea îl iubea cu adevărat pe Prințul Barbu Știrbey.

„Sentimentele și atașamentul lui au devenit în scurt timp atât de evidente, fără îndoială că apropiații lui și-au dat seama. Cu capul în nori, soția lui habar n-avea, din fericire”, notează prințesa Ana Maria Callimachi.

Cum s-a terminat povestea dintre Maria și Barbu Știrbey?

Relația dintre cei doi îndrăgostiți a luat sfârșit când regina s-a îndrăgostit de canadianul Joe Boyle. Timp de 4 ani, cât timp a durat povestea de dragoste dintre cei doi, prințul Știrbey a așteptat-o. Niciodată n-a fost pe deplin a lui, rămânând Regină de dragul românilor.

După ce canadianul a murit, regina s-a întors la Știrbey. Venirea lui Carol al II-lea la putere le-a creat probleme îndrăgostiților. În februarie 1931, Barbu Știrbey s-a autoexilat și a plecat în străinătate de frica represaliilor regelui Carol al II-lea. Pe patul de moarte al Reginei, prințul Știrbey memora „Te iubesc, Maria mea!”

Foto: Reginamaria.ro & Adevărul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot