Cazul extratereștrilor din România despre care a relatat National Geographic

06.01.2022
Cazul extratereștrilor din România despre care a relatat National Geographic

Universul este infinit și, potrivit specialiștilor în astronomie, este într-o continuă expansiune. De exemplu, în jurul Soarelui se rotesc 8 planete, 5 planete pitice, 171 de sateliți ai planetelor, sute de mii de asteroizi și mai multe mii de comete. Iar alte mii de planete se află în alte galaxii și încă nu au fost descoperite de oameni. Așadar, șansele ca pe una dintre aceste corpuri cerești să existe viață inteligentă sunt foarte mari.

Potrivit specialiștilor în astronomie, este aproape imposibil ca în Univers să nu existe și alte forme de viață inteligente în afară de om. Extratereștrii au reprezentat, încă din cele mai vechi timpuri, o curiozitate pentru oameni. Mulți susțin că au văzut OZN-uri (obiect zburător neidentificat), însă pentru o scurtă bucată de timp după care au dispărut. Așa este și cazul unui eveniment care s-a petrecut în România și a fost relatat pe larg de National Geographic.

În ce loc din România și-au făcut apariția extratereștrii?

În satul Nănești, din județul Vrancea, în anul 2001, a avut loc o pană de curent. Era ora 22:30, iar sătenii au ieșit afară să vadă ce se întâmplă și dacă ceilalți vecini au lumină. Deodată pe cer apare un OZN care emite flash-uri de lumină.

Toată lumea din sat a rămas uimită de cele întâmplate și susține că sigur a fost ceva extraterestru. Ba mai mult, în localitate avea loc o nuntă, iar toți invitații au putut observa cum cerul s-a luminat.

Era o lumină albă ca de bec, nu era puternică şi nici nu emana căldură sau curent, aşa cum spun alţii că au văzut. Când se apropia, cerul creştea şi aveam impresia că este gata să absorbă întreaga comună. Mă aşteptam, în orice clipă, să mă ridice de la pământ. La un moment dat soţia, înfricoşată, chiar m-a prins de braţ, a declarat Tănăsache Agafiţei, un localnic, potrivit adevarul.ro.

Evenimentul a durat aproximativ două ore, iar în zilele următoare specialiștii în fenomene OZN au analizat zona în căutarea de dovezi, însă fără niciun rezultat.

Primele OZN-uri au apărut acum 500 de ani în România

O primă atestare a unui fenomen bizar consemnat în Țările Române datează încă din anul 1517, într-o zi de 8 noiembrie, și este menționat în Letopisețul Moldovenesc, citat de Wikipedia: „Sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miadzănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme și iară s-au ascuns în văzduh”.

În ce zone ale Globului au fost văzuți extratereștrii?

De-a lungul timpului, oamenii din diferite părți ale planetei au susținut că au fost martorii aparițiilor unor OZN-uri. Alții susțin că au dat nas în nas cu extratereștrii și că au fost răpiți de aceștia după care au fost eliberați.

National Geographic a prezentat și cazul din localitatea portugheză Alfena, unde un grup de copii care mergea la școală a observat un obiect metalic, strălucitor, care plana la 50 m deasupra solului. Acest eveniment a avut loc pe data de 10 septembrie 1990.

O altă situație inexplicabilă a avut loc în perioada 14 – 25 septembrie 1952, în regiunea Atlanticului de Nord, unde NATO antrena forțe aeriene și navale pentru o eventuală invazie sovietică asupra Europei Occidentale. Toți militarii prezenți au putut observa mai multe OZN-uri, care au planat deasupra portavioanelor. Nimeni nu a putut explica ceea ce s-a întâmplat, multe voci au considerat că era vorba despre extratereștrii, care aveau o tehnologie mult avansată peste ceea ce exista la acel moment pe Terra.

Așadar, este greu de spus cu exactitate dacă sunt sau nu extratereștrii, însă având în vedere că Universul nu are limite este aproape imposibil ca omul să fie singură ființă inteligentă.

Foto: Pexels.com

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de... citește tot
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare.... citește tot
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
Toți cei care dețin o mașină au cumpărat, la un moment dat, anvelope noi și au putut observat că acestea au perii mici de cauciuc pe ele. Foarte multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă... citește tot
adplus-dvertising