Cât trebuie să fie umiditatea în casă?

08.02.2023
Cât trebuie să fie umiditatea în casă?

Nivelul de umiditate din interiorul unei locuințe este foarte important, deoarece dacă este prea ridicat sau prea scăzut poate duce la apariția diferitelor probleme de sănătate pentru cei care locuiesc acolo. Din fericire, datorită tehnologiilor din prezent umiditatea din casă poate fi reglată, indiferent de anotimp, astfel încât să fie tot timpul optimă.

Cum afli nivelul de umiditate din casă?

În prezent, există diferite instrumente și modalități de a verifica umiditatea din casă. Este bine să acordați o atenție deosebită acestui aspect, în special, în timpul sezonului rece, fiindcă poate favoriza apariția mai multor probleme de sănătate. Trebuie precizat că umiditatea reprezintă cantitatea de vapori de apă din aer, iar aceasta se modifică în funcție de schimbările climatice de afară.

Așadar, nu este indicat nici ca aerul să fie prea uscat, dar nici o umiditate crescută, fiindcă organismul uman nu se va simți confortabil. Astfel, pot apărea următoarele probleme de sănătate:

Persoanele care nu au un aparat de măsurare a umidității pot observa că aceasta este crescută atunci când există condens pe geamuri, apare mucegaiul și se simte un miros ciudat în casă. Semnele care indică o umiditate scăzută în locuință sunt următoarele: persoanele din casă simt pielea uscată și o senzație permanentă de sete. Totodată, există o tendință crescută de mâncărime la nivelul nasului și al ochilor, precum și o senzație de uscăciune la nivelul nasului, gurii și al gâtului.

Care este nivelul optim de umiditate într-o locuință?

Specialiști în sănătate au studiat care este nivelul optim de umiditate pentru organismul uman și au ajuns la următoarele concluzii:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot