Care sunt cele trei previziuni făcute de Fecioara Maria la Fatima?

26.08.2022
Care sunt cele trei previziuni făcute de Fecioara Maria la Fatima?

Fecioara Maria este una dintre cele mai importante personalități din religie. Aceasta servește ca sfântă protectoare a tuturor ființelor umane, veghind asupra lor cu o grijă maternă datorită rolului ei de mamă a lui Iisus Hristos. De-a lungul timpului, mai multe persoane au susținut că au avut viziuni în legătură cu Fecioara Maria. În anul 1917, trei copii din orașul Fatima, Portugalia, au afirmat prezența acesteia. Care sunt cele trei previziuni făcute de Fecioara Maria la Fatima?

Cine sunt copii care au primit vizita Fecioarei Maria?

Fatima

Din sutele de apariții ale Fecioarei Maria, Biserica Catolică a consemnat ca fiind adevărate doar 12, acestea având loc între anii 1830 și 1933. În micul oraș din Portugalia, Fecioara Maria a apărut de mai multe ori în fața a 3 copii, transmițându-le trei secrete importante pentru omenire.

Francisco Marto este unul dintre cei trei copii care au luat parte la cele 3 viziuni. În timpul aparițiilor, Francesco afirma că a văzut totul, însă spre deosebire de sora și verișoara acestuia, nu i s-a permis să audă cuvintele rostite.
Jacinta Marto este cea mai mică dintre cei 3. În timpul apariției, aceasta a putut vedea și auzi însă nu a putut vorbi cu Îngerul sau Fecioara Maria. După apariția Fecioarei, decide să se dedice complet bisericii și salvării sufletelor.
Lucy Dos Santos este cea care a vorbit cu Fecioara Maria, cerând un miracol pentru ca lumea să creadă în apariții.

Care sunt cele 3 previziuni făcute la Fatima?

Prima viziune care reprezintă iadul i-a făcut pe copii să se roage pentru convertirea păcătoșilor. Lucy Dos Santos își amintește viziunea astfel: „Erau draci și suflete scufundate într-o mare de foc, între strigăte de durere și gemete de disperare. Asta îi îngrozea și îi făcea să tremure de frică.”

A doua viziune de la Fatima prevestea sfârșitul Primului Război Mondial și riscul începerii celui de-al Doilea Război Mondial. Textul face referire la domnia Papei Pius al XI-lea și ulterioara convertire a Rusiei la „inima imaculată”.
„(…) Sfântul Părinte va consacra Rusia pentru mine și ea va fi convertită, iar o anume perioadă de pace va fi acordată omenirii.”

Cu puțin timp înainte de moartea sa, Lucy scrie o scrisoare în care este dezvăluită informația celei de-a treia viziune. În anul 2000, Cardinalul Sodano a sugerat că informațiile din scrisoare reprezintă persecuția creștinilor din secolul al XX-lea și tentativa de asasinare a Papei din 1981.
Lucy a dorit publicarea scrisorii după anul 1960, însă Vaticanul a anunțat că acest secret trebuie ținut sub sigiliu. După anunțarea faptului că scrisoarea va rămâne secretă, mai multe speculații au luat naștere. Cele mai cunoscute fiind anihilarea nucleară mondială sau posibile divergențe dintre Biserica Romano-Catolică.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot