Care sunt cele mai vechi brand-uri de blugi? Istoria blugilor

24.02.2023
Care sunt cele mai vechi brand-uri de blugi? Istoria blugilor

Blugii sunt probabil una dintre cele mai populare piese vestimentare din lume, dar puțini știu că aceștia au o istorie foarte interesantă și lungă. Blugii își încep povestea în secolul al XVIII-lea, când un tip de pânză de bumbac greu și durabil a fost inventat în regiunea franceză Nîmes. Această pânză era numită „serge de Nîmes”, care a fost ulterior prescurtat în „denim”.

Blugii, cel mai celebru articol vestimentar

Denimul a devenit popular în Europa în secolul al XIX-lea, dar a fost Statele Unite locul unde a început să fie folosit în mod extensiv pentru fabricarea hainelor, inclusiv a blugilor. În 1853, un negustor de lână din San Francisco numit Levi Strauss, a început să producă pantaloni din denim pentru mineri. În scurt timp, acești pantaloni au devenit populari nu doar printre mineri, ci și printre lucrătorii din construcții și fermieri. În 1873, Levi Strauss și partenerul său Jacob Davis au patentat blugii cu două buzunare de spate și un sistem de închidere cu nasturi metalici.

În anii ’50 și ’60, blugii au devenit populari în întreaga lume, mai ales datorită filmelor de la Hollywood, unde actorii erau îmbrăcați în blugi în mod constant. În această perioadă, blugii au devenit un simbol al rebeliunii și al nonconformismului, în special în rândul tinerilor.

Astăzi, blugii sunt una dintre cele mai populare piese vestimentare din lume, purtați în diverse forme și stiluri, de la blugi skinny și slim fit la blugi cu talie înaltă și cu buzunare laterale.

Cele mai vechi 5 brand-uri de blugi

  1. Levi’s – Fondat în 1853 de Levi Strauss, acest brand este cunoscut pentru a fi creat primii blugi cu buzunare de spate și sistem de închidere cu nasturi metalici. Levi’s a fost un brand de top al blugilor de peste 100 de ani, cu o istorie impresionantă și o gamă largă de modele, stiluri și culori.
  2. Lee – Fondat în 1889 în Kansas, Lee a fost un alt brand american important de blugi. Lee a devenit cunoscut pentru inovația lor în designul blugilor, inclusiv crearea primilor blugi cu fermoar în loc de nasturi. Astăzi, Lee oferă o varietate de stiluri și opțiuni de dimensiune pentru a se potrivi tuturor tipurilor de corp.
  3. Wrangler – Fondat în 1904 în Carolina de Nord, Wrangler a fost inițial cunoscut pentru producerea blugilor pentru cowboys și lucrătorii din ferme, dar a devenit rapid un brand popular de blugi pentru toată lumea. Wrangler este cunoscut pentru calitatea și durabilitatea blugilor lor și pentru gama lor largă de modele, inclusiv blugi cu talie înaltă și blugi slim fit.
  4. Calvin Klein – Fondat în 1968, brandul Calvin Klein a devenit cunoscut pentru designul minimalist și modern al hainelor lor. În anii ’70, Calvin Klein a lansat o gamă de blugi care a devenit rapid populară pentru stilul lor simplu și curat. În prezent, Calvin Klein oferă o gamă variată de modele de blugi, de la clasicul jean până la modele moderne și îndrăznețe.
  5. Guess – Fondat în 1981 de Marciano frații, Guess a fost unul dintre primele brand-uri care au introdus blugii de designer pe piață. Guess a fost cunoscut pentru designul lor inovator și stilul lor unic, care a devenit rapid popular în anii ’80 și ’90. Astăzi, Guess oferă o gamă largă de modele de blugi, inclusiv blugi skinny, cu talie înaltă și cu buzunare laterale.

Blugii sunt una dintre cele mai populare piese vestimentare din lume și au o istorie fascinantă și lungă. De la inventarea denimului în secolul al XVIII-lea în Franța până la popularizarea blugilor în America în secolul al XIX-lea și în întreaga lume în secolul al XX-lea, blugii au devenit un simbol al rebeliunii și al nonconformismului, dar și o piesă vestimentară versatilă și durabilă.

Cele mai vechi 5 brand-uri de blugi, Levi’s, Lee, Wrangler, Calvin Klein și Guess, sunt doar câteva dintre brandurile care au contribuit la evoluția blugilor și la popularitatea lor în întreaga lume. Cu o gamă largă de modele, stiluri și culori, blugii rămân una dintre cele mai iubite și purtate piese vestimentare de astăzi.

Sursa foto : Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot