Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

10.07.2023
Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

Blugii reprezintă un mod modern și la modă de a te îmbrăca pe stradă. Fie că sunt evazați, puțin rupți sau chiar strâmți, fiecare are propriul stil. Pentru a fi un tip de îmbrăcăminte sustenabilă, blugii trebuie spălați regulat. Foarte mulți oameni aleg să îi spele mai rar, pentru a nu se decolora. Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

După cât timp trebuie spălată perechea de blugi?

blugi

Există blugi care sunt de toate culorile, însă cei mai comuni sunt cei bleu. Purtați pentru o perioadă lungă de timp pot deveni un inconvenient, în special în zilele de vară când corpul uman transpiră mai mult.

Cu siguranță s-a întâmplat să ai o pereche de pantaloni preferați și să îi iei din greșeală sau voit de mai multe ori la muncă. Experții consideră că blugii pot fi purtați de mai multe ori înainte de să fie spălați. Cu toate acestea, este recomandat ca după 3 purtări să fie aruncați în mașina de spălat.

Cum testezi blugii murdari?

Dacă simți că nu sunt murdari, cea mai eficientă metodă de verificare îl reprezintă testul mirosului. Acesta implică pur și simplu mirosirea blugilor. Dacă au un iz urât, este de preferabil să fie băgați la spălat.

Este bine de reținut că există două tipuri de denim, spălat și brut. Denimul/blugul spălat sugerează faptul că înainte de a intra la raft a fost deja trecut printr-o spălare industrială, pentru a se verifica culoarea și aspectul materialului. Pe de altă parte, denimul brut este diferit. Începând cu câteva spălări, blugii își vor deteriora culoarea.

Când a apărut acest tip de îmbrăcăminte?

Greu de murdărit, blugii au devenit rapid pantalonii preferați ai multor generații. Fiind ușor de spălat, rezistenți în timp dar și aspectuoși, blugii sunt și în prezent la modă. Aceștia au apărut pentru prima dată cu mai bine de 500 de ani în urmă, în Italia, la Genova. În același timp, termenul de denim apare pentru prima dată în orașul francez Nîmes.

În anul 1847, un negustor din Germania pe nume Loeb Strauss a sosit la New York, unde împreuna cu fratele său au avut afaceri cu țesături și haine. Jacob David, un croitor din Letonia, colaborator cu Strauss adaugă pantalonilor din denim ținte metalice la buzunarele blugilor pentru mai multă rezistență.

Împreună brevetează produsul pe data de 20 mai 1873, data oficială a apariției pantalonilor blugi la scară largă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot