Care sunt cele mai cunoscute grupuri de Facebook din România?

25.03.2021
Care sunt cele mai cunoscute grupuri de Facebook din România?

Facebook a fost creat în anul 2004 de către antreprenorul american Mark Zuckerberg cu scopul de interacțiune socială între oamenii de pretutindeni, devenind foarte repede cea mai mare rețea de socializare utilizată și de români.

Preț de mai bine de 10 ani, internauții erau mulțumiți doar să-și creeze un cont pe Facebook unde să socializeze sau să se joace. Treptat, însă, utilizatorii platformei și-au dat seama că nu mai este suficient doar să aibă o pagină personală, ci a devenit o obișnuință ca ei să facă parte și dintr-un grup.

Grupurile de Facebook au devenit tot mai populare, fiind uşor de creat şi de administrat. Utilizatorii de Facebook au descoperit, astfel, că aceste comunități le permit să interacționeze mult mai bine, le oferă diversitate în postări, o mai liberă putere de exprimare și reprezintă o foarte bună sursă de informare online.

Care sunt cele mai cunoscute grupuri de Facebook din România?

În momentul de față, peste zece milioane de internauți din țara noastră au cont pe Facebook, iar în jur de nouă milioane sunt înscriși în cel puțin un asemenea grup de pe platformă. Majoritatea grupurilor de Facebook sunt private.

Cele mai multe astfel de comunități sunt adresate părinților care au copii la grădiniță sau la școală, pasionaților de sport, muzică, vacanțe, fotografie, alimentație sănătoasă, modă, etc. De altfel, la nivel global, peste un miliard şi jumătate de oameni folosesc grupuri de acest gen pentru a căuta, schimba ori împărtăși idei, sfaturi, soluții, experiențe ori pentru a face fapte caritabile.

La fel stau lucrurile și în România, unde au luat naștere numeroase astfel de comunități online cu o mulțime de membri. Multe dintre aceste grupuri au succes ceea ce a determinat o creșere semnificativă a numărului acestora.

În ceea ce privește cele mai mari grupuri de Facebook din România, nu există o statistică exactă, dar vă putem spune că unul dintre cele mai mari astfel de grupuri este cel denumit „Curiosities of the World”.

Grupul de Facebook „Curiosities of the world”

Acest grup a fost creat la 19 februarie 2019 sub numele de „Curiosities of the world”, însă anul acesta a primit actuala denumire. În momentul de față numără peste 348.000 de membri activi, aproape 7.000 fiind înscriși doar în ultima săptămână. Grupul are 11 administratori și moderatori, plus mai multe persoane care pot fi contactate atunci când cineva dorește să se înscrie în grup. Comunitatea are un regulament foarte bine pus la punct.

Un alt grup important, cu peste 180.000 de membri, este cel intitulat „Romania Publicitate Online”. Creat în septembrie 2015, grupul este administrat de 24 de persoane, în timp ce alte opt sunt moderatori.

Un grup ce numără peste 506.000 membri este „Uniți pentru Miruna SMA1”. Acesta a fost fondat în noiembrie 2019, fiind creat cu scopul de a-l ajuta pe micuțul Noel Olyus să strângă banii necesari pentru cel mai scump tratament din lume. Acesta se numește Zolgensma și costă $2.1 milioane de dolari, la care se adaugă costurile spitalizării. Pentru Noel s-au strâns $2.4 milioane de dolari din donații, iar bebelușul a primit Zolgensma în 2020. Grupul a continuat să ajute copiii care au nevoie de acest tratament ale cărui costuri sunt exorbitante.

În topul celor mai mari grupuri de Facebook din România se află și cel cu numele de „Te iubesc România”. Acesta a fost creat în iulie 2013 și numără în prezent peste 70.500 de membri. Principala regulă a acestui grup este aceea că materialele postate să aibă legătură cu țara noastră.

Cu peste 43.600 de membri strânși în cei peste șapte ani de când a fost creat, grupul „România Actualități, Publicitate, Anunțuri” face parte din topul celor mai mari comunități online din România. Grupul poate fi accesat aici.

Un alt grup însemnat este cel denumit sugestiv „Romania Startups”, care din 2012, an în care a fost creat, și până în prezent, a adunat peste 24.000 de persoane. Asemenea majorității grupurilor de Facebook, și acesta are un regulament foarte bine pus la punct care, dacă nu este respectat, atrage cu sine eliminarea din comunitate.

Foto: Pexels.com

 

 

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot