Care sunt cele mai apreciate restaurante din lume?

27.06.2023
Care sunt cele mai apreciate restaurante din lume?

Mâncarea este considerată una dintre plăcerile vieții. De aceea, în ultima perioadă se acordă o atenție deosebită preparatelor culinare servite în restaurante. Unele locații sunt fără cusur, totul este la superlativ, de la atmosfera din interior, priveliște, servire ireproșabilă și până la mâncăruri delicioase. Practic, o adevărată artă culinară. Cele mai bune restaurante din lume nu fac rabat de la nimic, iar Spania are cu ce se lăuda fiindcă deține cele mai multe astfel de localuri în clasamentul mondial.

Cele mai bune restaurante din lume

În top 5 al celor mai bune restaurante din lume Spania are cele mai multe astfel de localuri. Dar, iată cum arată clasamentul.

Pe locul 5 se află restaurantul Alcamist din Copenhaga. Acesta are 2 stele Michelin, iar cei care îi trec pragul au parte de un adevărat răsfăț culinar.

Asador Etsebarri din nordul Spaniei se află pe locul 4 înclasament. Restaurantul este renumit pentru carnea pe grătar și nu numai. Locația este una fabuloasă, amplasată direct în mijlocul naturii. Priveliștea este superbă, iar mâncarea duce clientul într-o călătorie pe culmile gastronomiei.

Diverso din capitala Spaniei, Madrid, se află pe locul 3 în topul mondial al celor mai bune restaurante. Acesta are 3 stele Michelin, preparatele culinare fiind gătite de unul dintre cei mai buni chefi din lume.

Spania are cu ce se lăuda, fiindcă restaurantul Disfrutar din Barcelona e al doilea cel mai bun din lume. Potrivit specialiștilor în gastronomie, acesta este cel mai bun restaurant din Europa. Numele locației te îndeamnă să te bucuri de tot ceea ce are de oferit. Mâncarea este diversă, de la caviar, la gălbenușul de ou crocant și ardeii de ciocolată.

Conform digi24.ro, cel mai bun restaurant din lume, în anul 2023, este cel denumit „Central”. Acesta se află în Lima, din Peru. Preparatele culinare sunt ireproșabile și pot satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Potrivit informațiilor oficiale, mâncărurile sunt realizate cu 180 de ingrediente, dintre care aproximativ jumătate sunt necunoscute în afara țării. Clienții care ajung în această zonă și vor să aibă o masă de neuitat trebuie să știe că meniurile de degustare au prețuri începând de la aproximativ 200 de euro.

Foto: Depositphotos.com
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot