Care sunt cele mai apreciate restaurante din lume?

27.06.2023
Care sunt cele mai apreciate restaurante din lume?

Mâncarea este considerată una dintre plăcerile vieții. De aceea, în ultima perioadă se acordă o atenție deosebită preparatelor culinare servite în restaurante. Unele locații sunt fără cusur, totul este la superlativ, de la atmosfera din interior, priveliște, servire ireproșabilă și până la mâncăruri delicioase. Practic, o adevărată artă culinară. Cele mai bune restaurante din lume nu fac rabat de la nimic, iar Spania are cu ce se lăuda fiindcă deține cele mai multe astfel de localuri în clasamentul mondial.

Cele mai bune restaurante din lume

În top 5 al celor mai bune restaurante din lume Spania are cele mai multe astfel de localuri. Dar, iată cum arată clasamentul.

Pe locul 5 se află restaurantul Alcamist din Copenhaga. Acesta are 2 stele Michelin, iar cei care îi trec pragul au parte de un adevărat răsfăț culinar.

Asador Etsebarri din nordul Spaniei se află pe locul 4 înclasament. Restaurantul este renumit pentru carnea pe grătar și nu numai. Locația este una fabuloasă, amplasată direct în mijlocul naturii. Priveliștea este superbă, iar mâncarea duce clientul într-o călătorie pe culmile gastronomiei.

Diverso din capitala Spaniei, Madrid, se află pe locul 3 în topul mondial al celor mai bune restaurante. Acesta are 3 stele Michelin, preparatele culinare fiind gătite de unul dintre cei mai buni chefi din lume.

Spania are cu ce se lăuda, fiindcă restaurantul Disfrutar din Barcelona e al doilea cel mai bun din lume. Potrivit specialiștilor în gastronomie, acesta este cel mai bun restaurant din Europa. Numele locației te îndeamnă să te bucuri de tot ceea ce are de oferit. Mâncarea este diversă, de la caviar, la gălbenușul de ou crocant și ardeii de ciocolată.

Conform digi24.ro, cel mai bun restaurant din lume, în anul 2023, este cel denumit „Central”. Acesta se află în Lima, din Peru. Preparatele culinare sunt ireproșabile și pot satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Potrivit informațiilor oficiale, mâncărurile sunt realizate cu 180 de ingrediente, dintre care aproximativ jumătate sunt necunoscute în afara țării. Clienții care ajung în această zonă și vor să aibă o masă de neuitat trebuie să știe că meniurile de degustare au prețuri începând de la aproximativ 200 de euro.

Foto: Depositphotos.com
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot