Care sunt cei mai buni cârnați din lume? România se află în top

06.02.2023
Care sunt cei mai buni cârnați din lume? România se află în top

Când vine vorba de mâncare, România are mai multe produse tradiționale apreciate la nivel mondial. Pe lângă mici, sarmalele sau brânza telemea, acum și un sortiment de cârnați, preparat la noi în țară, se află pe lista celor mai buni cârnați din lume. Este vorba de cârnații de Pleșcoi.

Topul celor mai buni cârnați din lume

Site-ul tastatlas.com a publicat topul celor mai buni cârnați din lume, iar România se găsește în acest clasament cu cârnații de Pleșcoi. Aceștia se află pe locul 27, la egalitate de puncte cu cârnații ungurești. Ba mai mult, pe locul 37 este poziționat caltaboșul, care deși nu este un cârnat propriu-zis a fost introdus în acest clasament, fiind considerat foarte gustos. Trebuie precizat că acesta din urmă se mănâncă fiert, ci nu prăjit precum cârnatul obișnuit.

Pe primele trei poziții din clasament se află doi cârnați din Spania și unul din Germania. Locul unu este deținut de cârnatul numit Chistorra, din Țara Bascilor, Spania. Acesta este preparat din carne de porc, condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei. Pe locul doi este poziționat Morcilla de Grnada, tot din Spania, iar podiumul este completat de Regensburger wurst din Germania.

Cei mai buni cârnați din România

Cârnații de Pleșcoi sunt considerați cei mai buni cârnați din țara noastră, aflându-se pe locul 27 în lume la acest capitol. Aceștia sunt preparați dintr-un amestec de carne de oaie şi vită (minimum 55% carne de oaie) și condimentați cu usturoi și boia de ardei iute. Ca atare, aceștia au un gust unic și sunt recunoscuți la nivel mondial ca preparat tradițional românesc.

Caltaboșul a fost inclus în clasamentul cârnaților pe locul 37, de site-ul tasteatlas.com. Acesta este realizat în principal din ficat de porc, amestecat cu alte organe și carne. Compoziția este completată cu diverse condimente, nefiind o rețetă fixă, variind foarte mult în funcție de zona țării. Ingredientele sunt fierte cu mirodenii, tocate, amestecate cu ceapă și orez (opțional). Trebuie specificat că, spre deosebire de alții cârnați, caltaboșii se mănâncă fierți și nu prăjiți.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot