Care este țara unde o femeie poate avea mai mulți bărbați? „Țara fericirii”, locul unde poliandria este permisă

06.10.2023
Care este țara unde o femeie poate avea mai mulți bărbați? „Țara fericirii”, locul unde poliandria este permisă

Există o mulțime de țări islamice unde poligamia este permisă și bărbații au dreptul să aibă simultan mai multe soții. În mod hilar, există o țară unde femeile pot avea în același timp mai mulți bărbați. Este vorba despre Buthan, una dintre cele mai puțin deschise țări din lume.

Buthan, locul unde poliandria este… PERMISĂ

Până în anul 1974, accesul turiștilor în Buthan era stric interzis. Bhutan și-a dorit să păstreze echilibrul între dezvoltarea turismului și protecția patrimoniului său unic și să nu transforme statul într-un tărâm al turiștilor.

Buthan se află pe versantul sudic al Munților Himalaya, între China și India. Populația Buthanului este de 700.000 de locuitori și, în mod ciudat, buthanezii au niște reguli un pic ieșite din comun.

Andreea, jumătatea proiectului HaiHui în doi, s-a aflat în Buthan și a explicat cum stă treaba cu poligamia/poliandrie (formă de căsătorie în care un bărbat (o femeie) are, în același timp, mai multe soții (soți) și care nu este acceptată în majoritatea statelor) în această țară.

„Poligamia este admisă în Buthan. Ești femeie, poți avea doi sau trei soți, ești bărbat poți avea două, trei soții. Tinerii nu aderă la genul acesta de relații, dar se practică în zonele în care trăiesc populațiile nomade”, a explicat Andreia în vlog-ul său de pe YouTube.

Aceasta a adăugat: „De exemplu, un bărbat se poate căsători cu două surori sau o femeie se poate căsători cu doi frați tocmai pentru a menține averea în familie”.

Recent, autoritățile din Buthan au restricționat prin lege poligamia la maximum trei soții per bărbat. Sunt bărbați care pot avea mai multe neveste, cu condiția ca prima soție să-și dea consimțământul. Totuși, interesant este că în aproape toate cazurile de poliandrie au fost poliandrie fratenă, adică frați care împărțeau aceeași femeie. În cultura buthaneză, toți frații sunt considerați parteneri sexuali egali ai soției comune.

În trecut, în estul Bhutanului, căsătoriile între veri încrucișați erau cândva comune, cu toate acestea, această practică este o raritate astăzi. Începând cu anii 1990, din ce în ce mai multe cupluri tinere au început să se căsătorească din dragoste.

În Buthan, femeile moștenesc averea familiei

În mod hilar, în Buthan femeile sunt cele care moștenesc averea familiei. Dacă o familie are două fete, acestea se vor căsători cu un singur bărbat pentru a asigura averea.

Vezi AICI aventurile Andreiei în Buthan!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot