Care este istoria vacii mov Milka?

16.11.2021
Care este istoria vacii mov Milka?

Milka este una dintre cele mai recunoscute mărci de produse din ciocolată din Europa. Acesta face parte din mărcile de top aparținând concernului Mondelez, care vinde produse în 150 de țări din întreaga lume, realizând venituri anuale (2019) de 26 de miliarde de dolari.

Fondată de celebrul comerciant de ciocolată elvețian Philippe Suchard, Milka este un brand german de ciocolată care este acum deținut de Kraft Foods. Vinde o varietate de ciocolate, în principal ciocolată cu lapte.

Care este istoria vacii Milka?

Prima asociație evocată de ciocolata Milka este vaca mov, cunoscută pentru ambalajele și reclamele sale. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai recunoscute personaje din lumea ciocolatei.

Începuturile Milka datează din epoca romantismului. Producția celei mai faimoase ciocolate alpine a fost începută în anul 1826 de Philippe Suchard în orașul elvețian Serrieres (zona Neuenburger). Tabletele de ciocolată Milka sunt făcute din trei ingrediente: boabe de cacao, zahăr și un lapte praf special. Philippe Suchard este primul care a folosit acest lapte praf. El a dezvoltat și creat și propria sa mașină specială care face toate ingredientele foarte fine și meticuloase. De aceea, tabletele de ciocolată Milka se topesc pur și simplu în gură.

Înregistrarea oficială a denumirii „Milka” (derivată din denumirile germane pentru MILCH, KAKAO ) a avut loc doar câteva decenii mai târziu. În 1901 a fost înscrisă în registrul de nume comerciale al oficiului imperial de brevete din Berlin.

Chiar și atunci, eticheta era mov, cea pe care o cunoaștem și era un desen al unui cioban alpin însoțit de o vacă la păscut. Numele complet al produsului de pe etichetă la acea vreme era „Milka Suchard’s”.

Odată cu înregistrarea produsului, vânzările de ciocolată au crescut semnificativ – deja în 1913, aceasta a fost produsă de 18 ori mai mult decât în ​​1890. Eticheta Milki a fost, de asemenea, în continuă evoluție, câștigând de ceva timp o inscripție mai mare și litere aurii expresive. Două elemente au rămas însă aceleași: culoarea de fundal violet și imaginea unui cioban însoțit de o vacă.

Anul 1960 a adus apariția unei inscripții albe „MILKA” într-un nou font – și aceasta este versiunea pe care o cunoaștem până astăzi! Cu toate acestea, 12 ani mai târziu, în 1972, Agenția Young & Rubicam a creat vaca Milka violet (imaginea ciobanului a dispărut din ambalaj), care a devenit rapid un element specific ciocolatei. Până astăzi, această vacă alb-violet (rasa Simmental) pe fundalul Alpilor este sigla companiei Milka.

Foto: Pexels.com, milka.fr

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii și care este...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising