Care este diferența dintre dovlecel şi zucchini?

07.11.2020
Care este diferența dintre dovlecel şi zucchini?

Dovlecelul este o plantă erbacee. Originară din America, leguma este cultivată pe tot globul, iar la noi în țară este foarte populară și este cultivată în mai toate zonele din apropierea orașelor. Acesta aparține familiei cucurbitaceelor și are un frate italian, numit zucchini.

Acestea sunt asemănătoare și de cele mai multe ori sunt ușor de confundat. Însă sunt câteva aspecte ce diferențiază cele două legume.

Diferențele dintre dovlecel și zucchini

Dovlecelul are o coajă tare, de obicei are tonuri de la alb-verzui la verde închis. Zucchini are o coajă moale și culoarea este verde închis. În interior, zucchini este mai moale și au un gust mai plăcut. Lăstarii de dovlecel cu frunze mici se întind pe suprafața pământului, iar zucchini crește sub formă de tufă.

Dovlecel

 

Dovlecelul este o legumă care tolrezează foarte bine schimbările de temperatură, însă zucchini este adeptul umidității și al soarelui. Acesta din urmă crește mult mai repede decât dovlecelul.

O altă diferență dintre cele două o reprezintă modalitatea de consum. Dacă dovleceii sunt gustoși înăbușiți sau copți, zucchini se poate consuma și crud, iar timpul necesar pentru a fi preparat termică este de doar 5 minute, potrivit sursei.

Zucchini

 

Dovlecelul are un conținut redus de calorii, și anume 27 kcal, însă zucchini este și mai sărac în calorii, având doar 16 kcal. Vitaminele pe care le găsim în dovlecel sunt vitamina C, acid folic, potasiu și caroten. De menționat faptul că zucchini are mai mult caroten decât morcovul, de asemenea conțin o cantitate mare de vitamina B și vitamina C.

Asemănările dintre dovlecel și zucchini

Ambele sunt legume cu puține calorii, prin urmare, ideale pentru pierderea în greutate. Acestea sunt foarte bine tolerate de organism și conțin o cantitate mare de vitamine și minerale.

Beneficiile celor două sunt minunate: asigură o bună funcționare a bilei, au un efect diuretic, îmbunătățesc procesul digestiv, îmbunătățesc circulația sângelui și elimină colesterolul „rău”.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
Viața în orașe este mai simplă decât zonele rurale. Aparent. Cetățenii nu sunt nevoiți să își planteze și să-și îngrijească legumele sau fructele. Toate bunurile necesare și chiar... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising