Care este diferența dintre dovlecel şi zucchini?

07.11.2020
Care este diferența dintre dovlecel şi zucchini?

Dovlecelul este o plantă erbacee. Originară din America, leguma este cultivată pe tot globul, iar la noi în țară este foarte populară și este cultivată în mai toate zonele din apropierea orașelor. Acesta aparține familiei cucurbitaceelor și are un frate italian, numit zucchini.

Acestea sunt asemănătoare și de cele mai multe ori sunt ușor de confundat. Însă sunt câteva aspecte ce diferențiază cele două legume.

Diferențele dintre dovlecel și zucchini

Dovlecelul are o coajă tare, de obicei are tonuri de la alb-verzui la verde închis. Zucchini are o coajă moale și culoarea este verde închis. În interior, zucchini este mai moale și au un gust mai plăcut. Lăstarii de dovlecel cu frunze mici se întind pe suprafața pământului, iar zucchini crește sub formă de tufă.

Dovlecel

 

Dovlecelul este o legumă care tolrezează foarte bine schimbările de temperatură, însă zucchini este adeptul umidității și al soarelui. Acesta din urmă crește mult mai repede decât dovlecelul.

O altă diferență dintre cele două o reprezintă modalitatea de consum. Dacă dovleceii sunt gustoși înăbușiți sau copți, zucchini se poate consuma și crud, iar timpul necesar pentru a fi preparat termică este de doar 5 minute, potrivit sursei.

Zucchini

 

Dovlecelul are un conținut redus de calorii, și anume 27 kcal, însă zucchini este și mai sărac în calorii, având doar 16 kcal. Vitaminele pe care le găsim în dovlecel sunt vitamina C, acid folic, potasiu și caroten. De menționat faptul că zucchini are mai mult caroten decât morcovul, de asemenea conțin o cantitate mare de vitamina B și vitamina C.

Asemănările dintre dovlecel și zucchini

Ambele sunt legume cu puține calorii, prin urmare, ideale pentru pierderea în greutate. Acestea sunt foarte bine tolerate de organism și conțin o cantitate mare de vitamine și minerale.

Beneficiile celor două sunt minunate: asigură o bună funcționare a bilei, au un efect diuretic, îmbunătățesc procesul digestiv, îmbunătățesc circulația sângelui și elimină colesterolul „rău”.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot