Care este diferența dintre botox și acid?

02.05.2023
Care este diferența dintre botox și acid?

Secolul al XXI-lea este despre evoluții, iar acest lucru înseamnă și schimbări fizice. În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane aleg să-și modifice înfățișarea. Își măresc buzele, își modifică obrajii căpătând o imagine îmbunătățită. Toate aceste schimbări sunt datorate revoluției medicale. Care este diferența dintre botox și acid? Care este mai scump?

Cât costă să îți pui botox și unde e folosit?

botox

Cu siguranță termenul de botox îți este cunoscut. Acesta se refera la toxina botulinică, o substanță produsă de o anumită bacterie. Botoxul este frecvent folosit în cabinetele medicale de estetică, fiind utilizat ca tratament pentru mascarea ridurilor.

Folosit în medicină de foarte mult timp, botoxul obișnuia să trateze inclusiv paralizia cerebrală sau să fie folosit ca remediu asupra accidentelor vasculare cerebrale. Astăzi, substanța este utilizată în procedurile de estetică. Pentru ca acest lucru să se întâmple, botoxul trebuie injectat în doze corecte.

Injecțiile cu botox sunt folosite pentru:

Procedura este una rapidă, care nu depășește câteva minute. Primele rezultate pot fi vizibile într-un timp rapid, chiar în a doua zi. După două săptămâni este necesară o vizită la control, pentru a verifica distribuirea uniformă a substanței.

Una dintre cele mai cunoscute proceduri de înfrumusețare nu este tocmai ieftin. Există oameni care ajung să cheltuie o avere pentru modificări substanțiale:

Ce este acidul?

De fiecare dată când vedem o persoană că și-a modificat aspectul, tindem să credem că este întotdeauna vorba despre botox. Cu toate acestea, există alternativa acidului hialuronic.

Acidul hialuronic este o polizaharidă, care se găsește în mod natural în organism, la nivelul ochilor, articulațiilor și al pielii. Substanța ajută la sinteza colagenului. Acidul este cel mai folosit pentru mărirea buzelor. Aceasta este o procedură care nu creează complicații medicale și nu este dureroasă pentru pacienți.

Costurile diferă de la clinică la clinică sau de la doctor la doctor. Prețurile pot porni de la 200 euro per seringă și pot ajunge la 1.000 euro.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot