Care este diferența dintre botox și acid?

02.05.2023
Care este diferența dintre botox și acid?

Secolul al XXI-lea este despre evoluții, iar acest lucru înseamnă și schimbări fizice. În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane aleg să-și modifice înfățișarea. Își măresc buzele, își modifică obrajii căpătând o imagine îmbunătățită. Toate aceste schimbări sunt datorate revoluției medicale. Care este diferența dintre botox și acid? Care este mai scump?

Cât costă să îți pui botox și unde e folosit?

botox

Cu siguranță termenul de botox îți este cunoscut. Acesta se refera la toxina botulinică, o substanță produsă de o anumită bacterie. Botoxul este frecvent folosit în cabinetele medicale de estetică, fiind utilizat ca tratament pentru mascarea ridurilor.

Folosit în medicină de foarte mult timp, botoxul obișnuia să trateze inclusiv paralizia cerebrală sau să fie folosit ca remediu asupra accidentelor vasculare cerebrale. Astăzi, substanța este utilizată în procedurile de estetică. Pentru ca acest lucru să se întâmple, botoxul trebuie injectat în doze corecte.

Injecțiile cu botox sunt folosite pentru:

Procedura este una rapidă, care nu depășește câteva minute. Primele rezultate pot fi vizibile într-un timp rapid, chiar în a doua zi. După două săptămâni este necesară o vizită la control, pentru a verifica distribuirea uniformă a substanței.

Una dintre cele mai cunoscute proceduri de înfrumusețare nu este tocmai ieftin. Există oameni care ajung să cheltuie o avere pentru modificări substanțiale:

Ce este acidul?

De fiecare dată când vedem o persoană că și-a modificat aspectul, tindem să credem că este întotdeauna vorba despre botox. Cu toate acestea, există alternativa acidului hialuronic.

Acidul hialuronic este o polizaharidă, care se găsește în mod natural în organism, la nivelul ochilor, articulațiilor și al pielii. Substanța ajută la sinteza colagenului. Acidul este cel mai folosit pentru mărirea buzelor. Aceasta este o procedură care nu creează complicații medicale și nu este dureroasă pentru pacienți.

Costurile diferă de la clinică la clinică sau de la doctor la doctor. Prețurile pot porni de la 200 euro per seringă și pot ajunge la 1.000 euro.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
La vremuri noi, colecții noi. În prag de vară, brand-ul elvețian de ceasuri Swatch, fondat în anul 1983 readuce la viață spiritul anilor ’80 și ’90 prin noua colecție Swatch Neon, care... citește tot
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot