Care este diferența dintre botox și acid?

02.05.2023
Care este diferența dintre botox și acid?

Secolul al XXI-lea este despre evoluții, iar acest lucru înseamnă și schimbări fizice. În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane aleg să-și modifice înfățișarea. Își măresc buzele, își modifică obrajii căpătând o imagine îmbunătățită. Toate aceste schimbări sunt datorate revoluției medicale. Care este diferența dintre botox și acid? Care este mai scump?

Cât costă să îți pui botox și unde e folosit?

botox

Cu siguranță termenul de botox îți este cunoscut. Acesta se refera la toxina botulinică, o substanță produsă de o anumită bacterie. Botoxul este frecvent folosit în cabinetele medicale de estetică, fiind utilizat ca tratament pentru mascarea ridurilor.

Folosit în medicină de foarte mult timp, botoxul obișnuia să trateze inclusiv paralizia cerebrală sau să fie folosit ca remediu asupra accidentelor vasculare cerebrale. Astăzi, substanța este utilizată în procedurile de estetică. Pentru ca acest lucru să se întâmple, botoxul trebuie injectat în doze corecte.

Injecțiile cu botox sunt folosite pentru:

Procedura este una rapidă, care nu depășește câteva minute. Primele rezultate pot fi vizibile într-un timp rapid, chiar în a doua zi. După două săptămâni este necesară o vizită la control, pentru a verifica distribuirea uniformă a substanței.

Una dintre cele mai cunoscute proceduri de înfrumusețare nu este tocmai ieftin. Există oameni care ajung să cheltuie o avere pentru modificări substanțiale:

Ce este acidul?

De fiecare dată când vedem o persoană că și-a modificat aspectul, tindem să credem că este întotdeauna vorba despre botox. Cu toate acestea, există alternativa acidului hialuronic.

Acidul hialuronic este o polizaharidă, care se găsește în mod natural în organism, la nivelul ochilor, articulațiilor și al pielii. Substanța ajută la sinteza colagenului. Acidul este cel mai folosit pentru mărirea buzelor. Aceasta este o procedură care nu creează complicații medicale și nu este dureroasă pentru pacienți.

Costurile diferă de la clinică la clinică sau de la doctor la doctor. Prețurile pot porni de la 200 euro per seringă și pot ajunge la 1.000 euro.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce ne afectează Mercur Retrograd?  Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
De ce ne afectează Mercur Retrograd? Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
Cine nu a auzit despre „Mercur retrograd”? Suntem tentați de multe ori să dăm vina pe acest fenomen astrologic pentru schimbările comportamentale ale noastre sau ale semenilor noștri. Dar,... citește tot
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
Istoria demonstrează că relațiile dintre români și ruși au fost mereu reci. Ba mai mult, în doar două sute de ani, rușii au invadat de 12 ori teritoriul țărilor Române. De multe ori am... citește tot
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot