Care este diferența dintre botox și acid?

02.05.2023
Care este diferența dintre botox și acid?

Secolul al XXI-lea este despre evoluții, iar acest lucru înseamnă și schimbări fizice. În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane aleg să-și modifice înfățișarea. Își măresc buzele, își modifică obrajii căpătând o imagine îmbunătățită. Toate aceste schimbări sunt datorate revoluției medicale. Care este diferența dintre botox și acid? Care este mai scump?

Cât costă să îți pui botox și unde e folosit?

botox

Cu siguranță termenul de botox îți este cunoscut. Acesta se refera la toxina botulinică, o substanță produsă de o anumită bacterie. Botoxul este frecvent folosit în cabinetele medicale de estetică, fiind utilizat ca tratament pentru mascarea ridurilor.

Folosit în medicină de foarte mult timp, botoxul obișnuia să trateze inclusiv paralizia cerebrală sau să fie folosit ca remediu asupra accidentelor vasculare cerebrale. Astăzi, substanța este utilizată în procedurile de estetică. Pentru ca acest lucru să se întâmple, botoxul trebuie injectat în doze corecte.

Injecțiile cu botox sunt folosite pentru:

Procedura este una rapidă, care nu depășește câteva minute. Primele rezultate pot fi vizibile într-un timp rapid, chiar în a doua zi. După două săptămâni este necesară o vizită la control, pentru a verifica distribuirea uniformă a substanței.

Una dintre cele mai cunoscute proceduri de înfrumusețare nu este tocmai ieftin. Există oameni care ajung să cheltuie o avere pentru modificări substanțiale:

Ce este acidul?

De fiecare dată când vedem o persoană că și-a modificat aspectul, tindem să credem că este întotdeauna vorba despre botox. Cu toate acestea, există alternativa acidului hialuronic.

Acidul hialuronic este o polizaharidă, care se găsește în mod natural în organism, la nivelul ochilor, articulațiilor și al pielii. Substanța ajută la sinteza colagenului. Acidul este cel mai folosit pentru mărirea buzelor. Aceasta este o procedură care nu creează complicații medicale și nu este dureroasă pentru pacienți.

Costurile diferă de la clinică la clinică sau de la doctor la doctor. Prețurile pot porni de la 200 euro per seringă și pot ajunge la 1.000 euro.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising