Care este clădirea prin fața căreia bucureștenii au refuzat să circule doi ani pentru că li se părea „urâtă”?

23.05.2019
Care este clădirea prin fața căreia bucureștenii au refuzat să circule doi ani pentru că li se părea „urâtă”?

Palatul Telefoanelor este o clădire reprezentativă a Bucureștiului, aflată în centrul Capitalei, pe Calea Victoriei la numărul 35. În prezent este sediul Telekom. Palatul a fost construit într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco.

Care este povestea PalatuluI Telefoanelor?

Puțini sunt cei care știu că Palatul Telefoanelor a declanșat un scandal imens în momentul în care a fost inaugurat. Se întâmpla în perioada interbelică, în anul 1934 și Palatul Telefoanelor era la acea vreme cea mai înaltă clădire din București, notează ro.wikipedia.org.

Telefonul era considerat un simbol al progresului și de aceea noua clădire a fost „desenată” modern de către arhitecți. Fără folos, însă.

Construcția de 52 de metri în stilul Art Deco nu a fost deloc pe placul bucureștenilor care au decis să o boicoteze într-un mod neobișnuit. Astfel, aceștia au refuzat să treacă prin fața clădirii timp de aproape doi ani.

Aceeași atitudine au avut-o bucureștenii și față de blocul Patria de pe bulevardul Magheru (creaţia lui Horia Creangă). Acesta a fost inaugurat în anul 1933 și locuitorii Capitalei preferau să traverseze strada în loc să treacă pe lângă acea clădire.

Unde a fost construit primul BLOC din lume și cum arată azi? Care a fost primul bloc din București?

În ciuda înălțimii, clădirea Palatului Telefoanelor a rezistat cutremurelor din anii 1940, 1977, 1986 si 1990. În plus, aceasta a fost lovită în timpul bombardamentelor din al Doilea Război Mondial și a rămas intactă.

Terasa Palatului Telefoanelor a rămas în memoria colectivă zeci de ani ca fiind unul dintre puţinele locuri din Bucureşti, de unde, în zilele senine, se puteau vedea Munţii Carpați.

Care este cea mai veche casă locuibilă din București și unde se află?

Între anii 1995 – 2005 Palatul Telefoanelor a trecut printr-un amplu proces de consolidare. Aici se află astăzi sediul companiei Telekom.

Imagine veche cu Palatul Telefoanelor
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising