Care este cea mai ușoară limbă străină de învățat pentru un român?

24.08.2023
Care este cea mai ușoară limbă străină de învățat pentru un român?

Încă de când suntem mici, ni se spune că este un lucru bun dacă am reuși să cunoaștem încă o limbă pe lângă cea maternă. În România, elevii au mai multe posibilități, printre care engleză, franceză, italiană, germană și chiar japoneză. Pentru că trăim într-o eră a globalizării, avem posibilitatea să învățăm orice limbă ne imaginăm. Care este cel mai ușor dialect de învățat?

Engleza, spaniola… Care este cea mai ușoară limbă de învățat?

limbă

Răspunsul la aceasta întrebare poate fluctua foarte mult. Acest lucru se datorează familiei de limbi din care nativul provine. Astfel că, un român va învăța mai rapid italiana decât o va face un englez. La rândul său, un englez va învăța mai rapid limba germană datorită legăturilor lexicale.

În acest articol, ne vom axa pe cea mai ușoară limbă de învățat din punct de vedere al unui cetățean român. Este important de spus, că pentru a învăța un grai străin trebuie să existe în spate foarte mult exercițiu, aproape zilnic. Cu cât reușiți să exersați mai mult, cu atât e posibil să învățați mai repede.

Principala limbă străină din țara noastră este engleza. La un nivel mai mic se studiază pe băncile școlare și spaniola, franceza, italiana, germana, maghiara și chiar japoneza sau coreeana. Conform specialistului în bilingvism, David Green, o persoană poate învăța oricând o limbă nouă, atâta timp cât se află în spațiul lingvistic pe care îl explorează.

Din punctul de vedere al unui român, există 3 limbi străine ușor de învățat:

Care este cel mai vorbit grai din lume?

Într-o lume în care există peste 7 miliarde de oameni, sunt vorbite aproximativ 7.100 de limbi diferite. Dintre toate, engleza și mandarina se luptă pentru primul loc.

Conform calculelor, engleza este vorbită de peste 1,452 miliarde de vorbitori, dintre care pentru 373 milioane aceasta este prima limbă.
Următoarea este mandarina. Datorită numărului populației Chinei, peste 929 de milioane vorbesc mandarina.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot