Care este cea mai pașnică țară importantă din lume? Ce stat n-a invadat niciodată o altă țară deși e putere nucleară?

20.01.2023
Care este cea mai pașnică țară importantă din lume? Ce stat n-a invadat niciodată o altă țară deși e putere nucleară?

Istoria omenirii este una plină de conflicte. Încă din cele mai vechi timpuri, pe când oamenii erau organizați în triburi, au existat războaie pentru cucerirea de noi teritorii și bogății. Anii au trecut și lucrurile nu s-au schimbat foarte mult la acest capitol, iar unele state au cucerit alte națiuni și în ultimii ani.

Ce stat n-a invadat niciodată o altă țară?

Potrivit istoricilor, a existat o țară care, de-a lungul timpului, nu a invadat niciodată un alt stat. Este vorba despre India și se poate spune, cu siguranță, că este cea mai pașnică țară importantă din istorie. Cu toate că indienii sunt oameni liniștiți, această națiune a fost invadată de mai multe ori în decursul anilor. De exemplu, Marea Britanie a colonizat India între anii 1858 și 1947.

India este singura țară care nu a invadat nicio altă țară în istoria sa, dar s-a confruntat cu multe invazii străine. În loc să se închine în fața acestor invazii, oamenii Indiei au dat dovadă de curaj și rezistență și nu au permis niciodată să se stabilească vreo putere străină pe pământul nostru. Steagul nostru național (Tiranga) este un simbol al sacrificiului nostru, al supremației noastre culturale și este un exemplu perfect al diversității țării noastre, a afirmat Jyotiraditya M. Scindia, ministrul Aviației Civile și Oțelului din India, potrivit internationalnewsandviews.com.

India a sărbătorit anul trecut 75 de ani de la obținerea independenței față de Marea Britanie și a atras atenția generațiilor mai tinere să învețe din istoria țării despre sacrificiul făcut de înaintașii lor. Autoritățile indiene au afirmat că trecutul nu trebuie uitat niciodată pentru a putea construi un viitor sustenabil. Cu toate acestea, India alături de state precum Statele Unite ale Americii, Rusia, Franța, China, Marea Britanie, Pakistan, Israel și Coreea de Nord este putere nucleară.

India este a doua țară din lume ca număr de locuitori, cu o populație de aproximativ 1 miliard 400 de milioane de oameni. Potrivit Wikipedia.org, India a jucat un rol major în istoria umanității. Religii precum hinduismul, sikhismul, budismul și jainismul își au originea în această țară, în timp ce islamul și creștinismul se bucură de o bogată tradiție aici.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot