Care este cea mai lungă stradă din România?

30.04.2019
Care este cea mai lungă stradă din România?

Nu sunt mulți cei care au auzit de orașul Țicleni, o așezare din județul Gorj cu aproape 5.000 de locuitori. În mod hilar, în orașul Țicleni există cea mai lungă stradă din țara noastră. Da, ați citit bine. Această arteră se numește Strada Petroliștilor și are 18 de kilometri, fiind una dintre cele mai lungi din Europa.

Care este cea mai lungă stradă?

Cu o lăţime de aproximativ 6 metri, Strada Petroliștilor uneşte satul Peşteana Jiu de oraşul Târgu Cărbuneşti. Pe teritoriul oraşului Țicleni, strada are o lungime de „doar” 9 kilometri, însă se consideră că strada se întinde de la Drumul European 79 şi până la intrarea în Târgu Cărbuneşti. De-a lungul arterei sunt 31 de podețe.

De ce strada Lipscani poartă această denumire?

Strada Petroliștilor este mai veche de 50 de ani și a fost denumită astfel datorită zăcămintelor de petrol, existente în aceea zonă. Majoritatea locuitorilor din orașul Țicleni au domiciliul pe această stradă. Conform statisticilor oficiale, 1.328 de locuinţe sunt dispuse de-a lungul străzii. Construcţia străzii a început abia din anul 1968, după ce Ţicleniul a fost declarat oraş.

Care este cea mai lungă stradă din București?

Cu o lungime de 10,8 kilometri, Splaiul Unirii, cunoscut și sub denumirea de Splaiul Independenței, este considerată a fi cea mai lungă arteră de circulaţie din Bucureşti, capitala României. Splaiul Unirii pornește din Piaţa Unirii şi se continuă până în judeţul Ilfov. 9,3 kilometri din acest drum se află în Bucureşti, restul de 1,5 kilometri fiind desfăşuraţi în județul Ilfov. Splaiul Unirii urmează cursul râului Dâmbovița.

Care este cea mai lungă stradă din lume?

Strada Yonge, din Ontario, Statele Unite ale Americii, a fost desemnată de Cartea Recordurilor drept cea mai lungă din lume, cu o lungime de 1.896 kilometri. Artera uneşte malurile lacului Ontario cu cele ale lacului Simcoe. 

Strada din București cu un singur număr

Foto: primarieticleni.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot