Care este cea mai bună shaorma din București?

16.05.2022
Care este cea mai bună shaorma din București?

Cea mai bună shaorma din București. Asta caută zilnic pe Google mii de români care fie ajung în tranzit în Capitală și vor să testeze cea mai bună shaorma, fie sunt fani ai acestui preparat și își doresc să-și diversifice gusturile. Gusturile sunt diverse, iar oferta este extrem de variată pe piața produselor de tip fast-food. Totuși, care este cea mai bună shaorma din București?

Top shaormerii din București

Înainte de toate, trebuie punctat faptul că șaorma românească diferită extrem de mult de shaorma arăbească, locul unde a luat naștere preparatul celebru. În România, o șaorma este formată din lipie, felii de carne de pui, de vită sau de miel tăiate subțiri, cartofi prăjiți, roșii, castraveți murați, varză și diferite sosuri. Produsul mioritic este foarte diferit de cel arăbesc. O shaorma tradițională arăbească trebuie să conțină salată tabbouleh, vinete, salată fattoush. Cât despre sosuri, la arabi, toate sunt pe bază de năut și nu au ketchup sau maioneză. Shaorma poate fi servită la farfurie, dar și ca sandwich sau în lipie.

Redactorii shtiu.ro au făcut un tur al shaormeriilor bucureștene pentru a afla ce preparat merită toți banii. Astfel, iată un top 5 al celor mai bune locații unde se poate consuma shaorma.

Dristor Doner Tineretului

Shaorma de la franciza Dristor este renumită în toată România. Totuși, cea mai bună shaorma este preparată la Dristor Tineretului. Aici este mereu aglomerat, semn că preparatul este proaspăt. Locația este destul de mare și doritorii pot alege fie shaorma de vită, fie de pui, fie combinată. Prețul este destul de piperat, dar produsul final este „operă de artă”. Lipiile sunt pregătite de către brutarii shaormeriei și carnea este lăsată înainte la macerat. În plus, locația are program non-stop, spre satisfacția gurmanzilor. În anul 2022, prețurile începeau de la 25 de lei pentru o shaorma de pui în chiflă și puteau ajunge până la 60 de lei pentru un meniu vită la farfurie.

Doner Kebap Tineretului

Socului Kebap

Principali competitori ai celor de la Dristor Doner pentru cea mai bună shaorma din București sunt, cu siguranță, cei de la Socului Kebap. În ciuda faptului că sunt pe piață de ani buni, afacerea celor de la Socului s-a dezvoltat abrupt în ultimii ani, întrucât cererea a fost foarte mare. Principalul atu al Socului Kebap este raportul cantitate/calitate preț. La un preț decent, doritorii vor mânca o shaorma moare. „E cât un bebeluș”, s-a lăudat recent pe o pagină de recenzii un client al Socului Kebap. Produsul este proaspăt și gustos, cu sosuri din belșug, mai ales dacă o ceri „cu de toate”.

Socului Kebap

Shaormeria Băneasa

De mai puțină vreme pe piață decât rivalii de la Dristor, Shaormeria Băneasa, care are patru locații în București, și-a câștigat rapid fani. Carnea este extrem de bine făcută și salatele sunt fresh. Avem „lipii fierbinți, carne suculentă și aromată, cartofi prăjiți și legume proaspete”, se laudă pe una dintre paginile lor de Facebook cei de la Shaormeria Băneasa.

Shaormeria Baneasa

 

Genin

Unul din cele mai populare restaurante de tip fast food din București și cu o istorie îndelungată este Genin. De-a lungul anilor, locația și-a menținut prestigiul calității produselor oferite. O shaorma cu de toate, împreună cu un ayran, poate fi un menu bun pentru o zi la birou. Pe lângă ingredientele clasice, shaorma de la Gening conține și curry, un ingredient care nu este pe placul tuturor. Într-un video postat pe Youtube de Mariciu, vloggerul a spus: „E sosul care te face să te îndragostești de shaorma de la Genin. Carnea nu are zgârciuri, este bună”.

Curiozități despre shaorma:

Cine a adus shaorma în România?

Astăzi găsim shaorma pe toate drumurile. Dar nu a fost mereu așa. „Părintele shaormei” de pe meleagurile mioritice este un libanez pe nume Nassar Ghaleb (foto jos). Acesta a ajuns în România în anul 1979, în perioada studenției, pentru a urma medicina la facultatea din Iași. În anul 1991, la puțină vreme după Revoluție, libanezul a deschis primul fast-food oriental lângă Stadionul Ștefan cel Mare din Capitală.

Visul lui Nassar Ghaleb a fost să se lupte cu doner-ul turcesc, care invadase deja multe țări din Europa în acea perioadă. Produsul a avut succes și în câteva luni era coadă la fast-food-ul libanezului.  Ideea libanezului a fost preluată de comunitățile siriene, palestiniene și turcești din București care au contribuit și la perfecțiunea preparatului. Ulterior, Nassar Ghaleb a fondat prima fabrică de lipii din România.

Astăzi, Nassar Ghaleb deține mai multe afaceri printre care Restaurantul Soleta de lângă Plaja Modern din Constanța, restaurantul libanez din zona Dacia din Constanța, Comfort Suites, singurul hotel de 5 stele din Predeal sau Hotel Florida din Stațiunea Mamaia. Nassar Ghaleb mai este și proprietarul unei școli private.

Nassar Ghaleb

Atenție! Acesta este un top subiectiv realizat de redactorii shtiu.ro, dar și de recenziile online ale consumatorilor.

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot