Care e povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină?

27.05.2021
Care e povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină?

Pare greu de crezut, însă este adevărat. Un urs a mâncat 30 de kg de cocaină. Evenimentul s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii și are o poveste demnă de un film de acțiune. Ursul a fost poreclit „Pablo EscoBEAR”, după numele celui mai mare traficant de droguri din lume.

Cum a ajuns cocaina în pădure?

Pe data de 11 septembrie 1985, Fred Myers, un bătrânel din Kentucky, a găsit la el în curte un bărbat mort. Cadavrul purta o vestă antiglonț, ochelari de vedere nocturnă, un ghiozdan și o parașută. Imediat, bătrânelul a chemat oamenii legii, care au descoperit că individul mai avea la el două arme, mai multe cuțite, frânghii, mâncare și 4.500 de dolari cash. Totodată, în rucsac au fost descoperite pachete cu cocaină în valoare de 14 milioane de dolari.

După analizarea cadavrului, s-a descoperit că acesta se numea Andrew C. Thornton II, fost parașutist, ofițer de narcotice și avocat, individul renunțând la aceste meserii pentru a deveni traficant de droguri pentru o rețea numită „Compania”. Din nefericire pentru acesta, viața lui s-a sfârșit când a sărit din avion, polițiștii avansând ipoteza că nu i s-a deschis parașuta s-au a așteptat prea mult până să o deschidă.

Cum a găsit ursul Pablo Escobar cocaina?

La aproape 3 luni de la moartea lui Thornton, oamenii legii au descoperit într-o pădure din apropiere avionul căzut, din care acesta sărise. Aeronava fusese pusă pe pilot automat. Din păcate, un urs aflat în zonă a cotrobăit printre rămășițele avionului și a găsit pachete de cocaină pe care le-a consumat. Drept urmare, polițiștii l-au găsit pe ursul „Pablo Escobar” mort, după ce a mâncat 30 de kg de cocaină.

Multe dintre pachete au fost aruncate de Andrew din avion, fiindcă nu le putea lua asupra lui, având o greutate prea mare pentru o parașută. Bărbatul intenționa să le recuperez, după ce ajungea în siguranță la sol. Potrivit oficialilor, animalul a mâncat 40 de pachete de cocaină.

Ursul avea 80 de kg, iar cadavrul acestuia a fost analizat de medici legiști, care au descoperit că acesta a murit din cauza unei supradoze.

Stomacul său era plin ochi cu cocaină. Nu există un mamifer pe planetă care ar putea supraviețui acestei cantități de cocaină. Hemoragie cerebrală, insuficiență respiratorie, hipotermie, insuficiență renală și cardiacă, accident vascular cerebral. Ursul le-a suferit pe toate, a explicat medicul legist care s-a uitat în interiorul stomacului ursului, potrivit descopera.ro.

Cazul ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină a fost relatat în toată presa din SUA. Datorită faptului că ursul arăta foarte bine și era masiv, corpul acestuia a fost împăiat și a fost cumpărat, de-a lungul timpului, de mai multe persoane, ajungând în final într-un mall din Kentucky, unde poate fi admirat purtând o șapcă de camionagiu și o pancartă cu povestea sa.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot