E adevărat că dacă „faci pe mortul” poți să păcălești ursul?

01.02.2019
E adevărat că dacă „faci pe mortul” poți să păcălești ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie nu este deloc plăcută pentru un om neînarmat. Totuși, există un mit, potrivit căruia, dacă ești atacat de un urs și nu poți să scapi, cel mai bine ar fi să „faci pe mortul” întrucât ursul nu va mânca „leșuri”. Cât de adevărată este, însă, această poveste?

O întâlnire cu ursul în pădure nu este plăcută. Dacă sunteți însă protagonistul unui astfel de moment, cel mai bine ar fi să nu intrați în panică și să vă îndepărtați încet. În cazul în care ursul vă observă și vă atacă, cel mai bine ar fi să faceți gălăgie și să fluierați pentru a speria animalul sălbatic.

„Mitul cu întinsul pe jos şi făcutul pe mortul nu funcţionează, deci nu încercaţi. Cel mai bine este să vă îndepărtaţi cât puteţi de animal”, a explicat pentru site-ul shtiu.ro un pădurar cu experiență.

Totuși, există și păreri contrare. Un specialist din Statele Unite ale Americii explică: „Jocul cu făcutul pe mortul va funcționa dacă sunteți atacat de o mamă de urs grizzly care vrea doar să-și apere puii. Este însă greșită această abordare în cazul unui urs prădător”.

E adevărat că urșilor le place mierea?

Un alt mit este acela că urșii sunt extrem de atrași de stupi. Acest lucru este real. Dar, spre deosebire de Winnie the Pooh, urșii mănâncă mai mult decât mierea din stup. Aceștia vor consuma albinele și larvele din stup, care sunt o bună sursă de proteine. Acest lucru este valabi și în cazul urșilor bruni și în cazul urșilor negri.

Curiozități despre urși:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot