Aricii de mare sunt comestibili?

29.04.2022
Aricii de mare sunt comestibili?

Aricii de mare fac parte din clasa Echinoidea din Phylum Echinodermata. Există câteva sute de specii de arici de mare, dar doar câteva sunt utilizate pe scară largă pentru studii de dezvoltare.

Embriogeneza aricilor de mare este de un interes considerabil dintr-o perspectivă evolutivă, deoarece poate lumina caracteristicile programului de dezvoltare al ultimului strămoș comun al deuterostomilor moderni.

Potrivit Science Direct, aricii de mare și unele specii de stele de mare pot provoca leziuni la oameni de la coloana vertebrală. Coloanele corpului sunt compuse din carbonat de calciu și pot fi veninoase. Acestea lăsate în rană pot provoca o reacție cu corpuri străine și o infecție bacteriană.

Prin urmare, extracția precoce a coloanei vertebrale printr-o incizie eliptică la punctul de contact (coloana vertebrală este vizibilă în majoritatea situațiilor) este foarte importantă. Unii susțin că utilizarea apei fierbinți, la fel și ceara de lumânare fierbinte, oțetul, și urină sunt măsuri pentru controlul durerii cauzate de rănile cauzate de aricii de mare veninoși.

Acțiunea recomandată este extracția totală a coloanei vertebrale cu ace de calibru mare sau printr-o incizie eliptică sub mărire.

Se mănâncă sau nu aricii de mare?

Deși poate părea ciudat să mănânci aricii de mare spinoși și aparent periculoși, sunt de fapt considerați o delicatesă în multe părți ale lumii. Oamenii din Japonia, Chile, Marea Mediterană și chiar coasta de vest a Statelor Unite se bucură în mod frecvent de aceste fructe de mare unice și savuroase.

Arici de mare proaspăt

Aricii de mare sunt savurați într-o varietate de moduri, atât cruzi, cât și preparați. Datorită gustului său delicat, aceștia sunt cel mai bine serviți cu alimente care au o aromă neutră, cum ar fi pastele sau pâinea prăjită. Aroma lor este dulce, discretă și este adesea comparată cu aroma stridiilor.

Cheia pentru a savura arici de mare proaspăt și delicios, sau uni , așa cum este numit în Japonia, este separarea cărnii portocalie de pereții interni ai cochiliei spinoase. Aceste cinci bucăți portocalii sunt de fapt organele de reproducere ale aricilor de mare.

În total, există 18 soiuri comestibile, iar carnea lor diferă ca textură, gust și culoare. Cel mai obișnuit mod de a mânca arici de mare este nepreparat, adică crud, așa cum se mănâncă stridiile sau sushi-ul, scrie Travel Gluttons. Adăugarea de unt sau suc de lămâie este o modalitate excelentă de a spori aroma naturală.

Cei mai populari pentru consum sunt cei de culoare verde. De asemenea, sunt considerați a fi un afrodisiac puternic. Pentru o experiență inedită, aricii de mare ar trebui să aibă gust de ocean, niciodată gust de pește. Dacă se întâmplă, probabil că aceștia nu sunt proaspeți.

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot