Aricii de mare sunt comestibili?

29.04.2022
Aricii de mare sunt comestibili?

Aricii de mare fac parte din clasa Echinoidea din Phylum Echinodermata. Există câteva sute de specii de arici de mare, dar doar câteva sunt utilizate pe scară largă pentru studii de dezvoltare.

Embriogeneza aricilor de mare este de un interes considerabil dintr-o perspectivă evolutivă, deoarece poate lumina caracteristicile programului de dezvoltare al ultimului strămoș comun al deuterostomilor moderni.

Potrivit Science Direct, aricii de mare și unele specii de stele de mare pot provoca leziuni la oameni de la coloana vertebrală. Coloanele corpului sunt compuse din carbonat de calciu și pot fi veninoase. Acestea lăsate în rană pot provoca o reacție cu corpuri străine și o infecție bacteriană.

Prin urmare, extracția precoce a coloanei vertebrale printr-o incizie eliptică la punctul de contact (coloana vertebrală este vizibilă în majoritatea situațiilor) este foarte importantă. Unii susțin că utilizarea apei fierbinți, la fel și ceara de lumânare fierbinte, oțetul, și urină sunt măsuri pentru controlul durerii cauzate de rănile cauzate de aricii de mare veninoși.

Acțiunea recomandată este extracția totală a coloanei vertebrale cu ace de calibru mare sau printr-o incizie eliptică sub mărire.

Se mănâncă sau nu aricii de mare?

Deși poate părea ciudat să mănânci aricii de mare spinoși și aparent periculoși, sunt de fapt considerați o delicatesă în multe părți ale lumii. Oamenii din Japonia, Chile, Marea Mediterană și chiar coasta de vest a Statelor Unite se bucură în mod frecvent de aceste fructe de mare unice și savuroase.

Arici de mare proaspăt

Aricii de mare sunt savurați într-o varietate de moduri, atât cruzi, cât și preparați. Datorită gustului său delicat, aceștia sunt cel mai bine serviți cu alimente care au o aromă neutră, cum ar fi pastele sau pâinea prăjită. Aroma lor este dulce, discretă și este adesea comparată cu aroma stridiilor.

Cheia pentru a savura arici de mare proaspăt și delicios, sau uni , așa cum este numit în Japonia, este separarea cărnii portocalie de pereții interni ai cochiliei spinoase. Aceste cinci bucăți portocalii sunt de fapt organele de reproducere ale aricilor de mare.

În total, există 18 soiuri comestibile, iar carnea lor diferă ca textură, gust și culoare. Cel mai obișnuit mod de a mânca arici de mare este nepreparat, adică crud, așa cum se mănâncă stridiile sau sushi-ul, scrie Travel Gluttons. Adăugarea de unt sau suc de lămâie este o modalitate excelentă de a spori aroma naturală.

Cei mai populari pentru consum sunt cei de culoare verde. De asemenea, sunt considerați a fi un afrodisiac puternic. Pentru o experiență inedită, aricii de mare ar trebui să aibă gust de ocean, niciodată gust de pește. Dacă se întâmplă, probabil că aceștia nu sunt proaspeți.

Foto: depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum Regina Angliei nu a recunoscut cine este și a devenit „o bătrânică necunoscută” păcălind doi turiști americani
Cum Regina Angliei nu a recunoscut cine este și a devenit „o bătrânică necunoscută” păcălind doi turiști americani
Când Regina Elisabeta a II‑a îşi lasă coroana acasă şi păşeşte printre paji­ştile din Balmoral Estate, nimeni nu se aşteaptă la o farsă regală. Totuşi, exact aşa s-a întâmplat... citește tot
Câți soldați SUA se află în baze miliare din Europa? Ce a spus Trump despre retragerea militarilor americani din România?
Câți soldați SUA se află în baze miliare din Europa? Ce a spus Trump despre retragerea militarilor americani din România?
România şi Aliaţii au fost informaţi de decizia Statelor Unite privind redimensionarea trupelor americane din Europa. Astfel, administrația Donald Trump este pe cale să retragă „mii de... citește tot
Cine a fost primul român care a zburat cu avionul?
Cine a fost primul român care a zburat cu avionul?
Puțini români știu că primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul realizat de un român nu a fost făcut de Aurel Vlaicu sau Traian Vuia, ci de un inventator cu totul special: Henri Coandă.... citește tot