A venit primăvara. Ce trebuie să facă fiecare gospodar?

13.03.2023
A venit primăvara. Ce trebuie să facă fiecare gospodar?

Martie este luna în care primăvara vine, iar natura revine la viață. Frigul iernii se pierde în negura timpului, iar zilele devin mai călduroase. Pentru cei care stau la curte este timpul când activitățile grădinii se reiau. Fie că deții o curte mare sau mică, redactorii Shtiu.ro îți prezintă ce activități trebuie să facă fiecare gospodar la venirea primăverii.

Ce activități se fac când vine primăvara?

primăvara

Grădina este oglinda oricărui om. Este o oază de culoare, liniște, iar dacă știi cum o îngrijești, devine o sursă sustenabilă de bucate. Fiindcă primăvara înseamnă renașterea naturii, oamenii cu curte trebuie să se organizeze și să repună curtea pe picioare.

Grădina reprezintă o muncă constantă, dar care la finalul zilei îți oferă o oază de natură liniștită. Iată care sunt activitățile principale ale primăverii:

Nu toată lumea care stă la curte are și o grădină în care să planteze legume. Însă majoritatea au un copac, un gard dar și o alee pe care circulă zilnic.

Frigul, vântul din iarnă afectează gardurile de lemn, multe dintre ele putrezind și chiar rupându-se. Înainte ca primăvara călduroasă să-și facă apariția este imperativ repararea gardului sau în cel mai fericit caz, tunderea gardului viu.

Văruirea pomilor este una dintre cele mai importante activități ale primăverii. Înainte de a vărui trunchiul pomilor, aceștia se curăță pentru a îndepărta ouăle insectelor. Varul protejează pomul de insectele care ar fi putut să se urce pe crengi și să mănânce florile care ies la suprafață.

Ce pot face cei de la bloc?

În prezent, mare parte din populația activă trăiește în aglomerații urbane. Acest lucru se traduce prin puțină verdeață proprie și mult beton de jur împrejur. Cei care totuși doresc să se simtă mai aproape de natură trebuie să știe că există soluții și pentru ei.

Majoritatea blocurilor construite în epoca comunistă au un teren în jurul blocului. Acesta poate fi pregătit împreună cu asociația locatarilor, se pot planta flori sau pomi fructiferi de dimensiuni reduse.

Alte soluții sunt de a pregăti acoperișul blocului sub formă de seră urbană. Conceptul a devenit cunoscut în Europa de Vest, Sud sau SUA. Oamenii aleg să se organizeze în conceperea unor sere artificiale în care plantează diverse legume sau verdețuri.

Foto: Diez.md

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot