A venit primăvara. Ce trebuie să facă fiecare gospodar?

13.03.2023
A venit primăvara. Ce trebuie să facă fiecare gospodar?

Martie este luna în care primăvara vine, iar natura revine la viață. Frigul iernii se pierde în negura timpului, iar zilele devin mai călduroase. Pentru cei care stau la curte este timpul când activitățile grădinii se reiau. Fie că deții o curte mare sau mică, redactorii Shtiu.ro îți prezintă ce activități trebuie să facă fiecare gospodar la venirea primăverii.

Ce activități se fac când vine primăvara?

primăvara

Grădina este oglinda oricărui om. Este o oază de culoare, liniște, iar dacă știi cum o îngrijești, devine o sursă sustenabilă de bucate. Fiindcă primăvara înseamnă renașterea naturii, oamenii cu curte trebuie să se organizeze și să repună curtea pe picioare.

Grădina reprezintă o muncă constantă, dar care la finalul zilei îți oferă o oază de natură liniștită. Iată care sunt activitățile principale ale primăverii:

Nu toată lumea care stă la curte are și o grădină în care să planteze legume. Însă majoritatea au un copac, un gard dar și o alee pe care circulă zilnic.

Frigul, vântul din iarnă afectează gardurile de lemn, multe dintre ele putrezind și chiar rupându-se. Înainte ca primăvara călduroasă să-și facă apariția este imperativ repararea gardului sau în cel mai fericit caz, tunderea gardului viu.

Văruirea pomilor este una dintre cele mai importante activități ale primăverii. Înainte de a vărui trunchiul pomilor, aceștia se curăță pentru a îndepărta ouăle insectelor. Varul protejează pomul de insectele care ar fi putut să se urce pe crengi și să mănânce florile care ies la suprafață.

Ce pot face cei de la bloc?

În prezent, mare parte din populația activă trăiește în aglomerații urbane. Acest lucru se traduce prin puțină verdeață proprie și mult beton de jur împrejur. Cei care totuși doresc să se simtă mai aproape de natură trebuie să știe că există soluții și pentru ei.

Majoritatea blocurilor construite în epoca comunistă au un teren în jurul blocului. Acesta poate fi pregătit împreună cu asociația locatarilor, se pot planta flori sau pomi fructiferi de dimensiuni reduse.

Alte soluții sunt de a pregăti acoperișul blocului sub formă de seră urbană. Conceptul a devenit cunoscut în Europa de Vest, Sud sau SUA. Oamenii aleg să se organizeze în conceperea unor sere artificiale în care plantează diverse legume sau verdețuri.

Foto: Diez.md

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
Automobilul tău este important pentru tine? Dar viața ta și a celor din jur? Știi că asigurarea auto este obligatorie cam peste tot în lume, dar chiar și lăsând la o parte obligativitatea,... citește tot
Cine a fost zeul Odin?
Cine a fost zeul Odin?
Triburile nordice s-au închinat, de-a lungul timpului, la tot felul de zeități, însă unul singur era deasupra tuturor, Odin, considerat regele zeilor. Se spune că acesta a fost soțul zeiței... citește tot
De ce ne doare capul, în situația în care creierul nu simte durere?
De ce ne doare capul, în situația în care creierul nu simte durere?
Creierul nu are receptori de durere și, cu toate acestea, oamenii se vaită de dureri de cap. Specialiștii în sănătate au studiat acest fenomen și au explicat de ce se întâmplă așa.... citește tot
adplus-dvertising