Care sunt lunile anului și cum sunt împărțite pe anotimpuri?

19.10.2020
Care sunt lunile anului și cum sunt împărțite pe anotimpuri?

Care sunt lunile anului?

Lunile anului împărțite pe anotimpuri. Un an are 365 de zile, însă dacă acesta este bisect are 366 de zile. Un an bisect presupune o zi în plus, 29 februarie. Acest lucru se întâmplă o dată la 4 ani și ajută la sincronizarea anului calendaristic cu cel astronomic. Mai exact, sunt 97 de ani bisecți la fiecare ciclu de 400 de ani, iar în felul acesta lucrurile nu se decalează, astfel încât să ajungem să sărbătorim Crăciunul în noiembrie.

Un an este împărțit în luni, săptămâni, zile, pentru o mai bună organizare a activităților de zi cu zi. Conform calendarului gregorian, un an începe pe data 1 ianuarie și se termină pe 31 decembrie. Totodată, a fost stabilit ca un an să fie împărțit în patru sezoane: iarna, primăvara, vara și toamna. Lunile anului sunt: ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

Care sunt lunile de iarnă?

Sezonul de iarnă debutează cu 1 decembrie, în fiecare an. Lunile care țin de sezonul rece sunt: decembrie, ianuarie și februarie. În această perioadă, temperatura scade puternic, însă există și o veste bună, fiindcă în această perioadă, la început, au loc sărbătorile de iarnă.

Care sunt lunile de primăvară?

Odată cu terminarea sezonului rece debutează primăvara. Aceasta își face simțită prezența la 1 martie și ține până pe 31 mai. În această perioadă, natura revine la viață, totul înflorește și capătă o nouă dimensiune. Așadar, lunile de primăvară sunt: martie, aprilie și mai.

Primavara

Care sunt lunile de vară?

Sezonul estival începe cu 1 iunie și ține până pe 31 august. Această perioadă din an este cea mai așteptată de om, fiindcă atunci au loc vacanțele. Așadar, iunie, iulie și august reprezintă lunile în care soarele este cel mai strălucitor din an.

Care sunt lunile de toamnă?

După terminarea sezonului estival, vine toamna. Aceasta ține tot trei luni, la fel ca și celelalte anotimpuri. Septembrie, octombrie și noiembrie sunt lunile care desemnează toamna. În această perioadă, natura își culege mare parte dintre roade și intră la somn până vine primăvara.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot