A moștenit vreodată cineva o avere de la o persoană de care nu a auzit?

04.03.2019
A moștenit vreodată cineva o avere de la o persoană de care nu a auzit?

„Felicitări! Ai câștigat un milion de dolari! Tot ce trebuie să faci este să…”, așa încep multe dintre mailurile care anunță faptul că un necunoscut dintr-o țară îndepărtată te-a ales pe tine să moștenești averea. Pe bune? Nu, evident că nu e pe bune. Și, totuși. A existat vreodată cineva care să moștenească o sumă mare de bani de la o persoană de care nu a auzit niciodată?

Ei bine, în istoria Statelor Unite ale Americii au existat câteva cazuri în care un necunoscut a moștenit o avere. De exemplu, în anul 1930, un medic pe nume Meszaros și-a lăsat averea (50.000 de dolari la vremea respectivă, echivalentul a 770.000 de dolari azi) unei actrițe pe nume Corin Ward pe care nu a cunoscut-o personal niciodată. S-a presupus că Meszaros ar fi fost îndrăgostit de femeie. Niciodată Corin Ward nu a știtut de existența medicului, dar s-a bucurat de „cadoul” primit.

Unde se fabrică leii, banii românești? Cum arată clădirea unde se produc banii?

Un alt caz cunoscut este cel al americanului Wellington Burt. Acesta a decis să nu-și lase averea familiei, ci urmașilor urmașilor lui. Cum e posibil? Burt a stipulat în testament ca averea sa să fie împărțită urmașilor la 21 de ani de la moartea ultimului său nepot. Cum Burt a murit în anul 1919, ultimul său nepot a decedat abia în 1989. Averea, care între timp a crescut la 110 milioane de dolari, a fost încasată în anul 2010 de către cei 12 descendenți ai lui Wellington Burt.

Cazul a doi cerșetori din Ungaria este și el arhicunoscut. Zsolt și Geza Peladi locuiau într-o peșteră de lângă Budapesta când un avocat a venit la ei în vizită. Acesta le-a transmis că, împreună cu o soră de a lor aflată în Statele Unite, sunt moștenitorii unei bunici din Germania, care a lăsat o avere de peste patru miliarde de lire sterline.

„Am știut că mama provine dintr-o familie înstărită, dar era o persoană dificilă, iar mai apoi ne-a abandonat și am pierdut orice legătură cu ea și cu tatăl nostru. În cele din urmă am aflat că a murit”, a povestit Geza Peladi, 43 de ani.

Legea germană este cea care specifică faptul că descendenții direcți moștenesc întreaga avere, dar cum mama băieților murise, banii le-au revenit lor și surorii acestora.

Așadar, e clar că există situații excepționale în care oameni simpli s-au trezit bogați peste noapte, fără să fi cunoscut vreodată persoana ce le-a lăsat moștenirea. În majoritatea statelor civilizate, dacă o proprietate sau un imobil nu este revendicat timp de 30 de ani, acesta intră în proprietatea statului.

Ce a făcut cu averea sa comedianul Jack Benny?

Jack Benny, un cunoscut comedian din Statele Unite ale Americii, a rămas în istoria colectivă pentru gestul său. La câteva zile după ce a murit, soția sa, Mary Livingstong, a primit un trandafir roșu de la un florar local. Următoarea zi un alt trandafir. Și tot așa. Cum? Jack Benny a stipulat în testament ca din averea sa să se cumpere un trandafir în fiecare zi care să-i fie livrat lui Mary Livingstong. În total, mai mult de 3.000 de trandafiri au fost livrați pe parcursul celor șapte ani de viață, atât cât a mai trăit Mary Livingstong.

Jack Benny

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot