A moștenit vreodată cineva o avere de la o persoană de care nu a auzit?

04.03.2019
A moștenit vreodată cineva o avere de la o persoană de care nu a auzit?

„Felicitări! Ai câștigat un milion de dolari! Tot ce trebuie să faci este să…”, așa încep multe dintre mailurile care anunță faptul că un necunoscut dintr-o țară îndepărtată te-a ales pe tine să moștenești averea. Pe bune? Nu, evident că nu e pe bune. Și, totuși. A existat vreodată cineva care să moștenească o sumă mare de bani de la o persoană de care nu a auzit niciodată?

Ei bine, în istoria Statelor Unite ale Americii au existat câteva cazuri în care un necunoscut a moștenit o avere. De exemplu, în anul 1930, un medic pe nume Meszaros și-a lăsat averea (50.000 de dolari la vremea respectivă, echivalentul a 770.000 de dolari azi) unei actrițe pe nume Corin Ward pe care nu a cunoscut-o personal niciodată. S-a presupus că Meszaros ar fi fost îndrăgostit de femeie. Niciodată Corin Ward nu a știtut de existența medicului, dar s-a bucurat de „cadoul” primit.

Unde se fabrică leii, banii românești? Cum arată clădirea unde se produc banii?

Un alt caz cunoscut este cel al americanului Wellington Burt. Acesta a decis să nu-și lase averea familiei, ci urmașilor urmașilor lui. Cum e posibil? Burt a stipulat în testament ca averea sa să fie împărțită urmașilor la 21 de ani de la moartea ultimului său nepot. Cum Burt a murit în anul 1919, ultimul său nepot a decedat abia în 1989. Averea, care între timp a crescut la 110 milioane de dolari, a fost încasată în anul 2010 de către cei 12 descendenți ai lui Wellington Burt.

Cazul a doi cerșetori din Ungaria este și el arhicunoscut. Zsolt și Geza Peladi locuiau într-o peșteră de lângă Budapesta când un avocat a venit la ei în vizită. Acesta le-a transmis că, împreună cu o soră de a lor aflată în Statele Unite, sunt moștenitorii unei bunici din Germania, care a lăsat o avere de peste patru miliarde de lire sterline.

„Am știut că mama provine dintr-o familie înstărită, dar era o persoană dificilă, iar mai apoi ne-a abandonat și am pierdut orice legătură cu ea și cu tatăl nostru. În cele din urmă am aflat că a murit”, a povestit Geza Peladi, 43 de ani.

Legea germană este cea care specifică faptul că descendenții direcți moștenesc întreaga avere, dar cum mama băieților murise, banii le-au revenit lor și surorii acestora.

Așadar, e clar că există situații excepționale în care oameni simpli s-au trezit bogați peste noapte, fără să fi cunoscut vreodată persoana ce le-a lăsat moștenirea. În majoritatea statelor civilizate, dacă o proprietate sau un imobil nu este revendicat timp de 30 de ani, acesta intră în proprietatea statului.

Ce a făcut cu averea sa comedianul Jack Benny?

Jack Benny, un cunoscut comedian din Statele Unite ale Americii, a rămas în istoria colectivă pentru gestul său. La câteva zile după ce a murit, soția sa, Mary Livingstong, a primit un trandafir roșu de la un florar local. Următoarea zi un alt trandafir. Și tot așa. Cum? Jack Benny a stipulat în testament ca din averea sa să se cumpere un trandafir în fiecare zi care să-i fie livrat lui Mary Livingstong. În total, mai mult de 3.000 de trandafiri au fost livrați pe parcursul celor șapte ani de viață, atât cât a mai trăit Mary Livingstong.

Jack Benny

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot