Bio. Ce sunt produsele Bio?

13.07.2022
Bio. Ce sunt produsele Bio?

Bio. La tot pasul, găsim în supermarketuri produse Bio care, la prima vedere sunt la fel ca celelalte. Prima diferență sesizabilă este însă prețul mai mare pentru alimentele Bio. E drept, și aspectul este diferit. Totuși, ce sunt produsele Bio și prin ce se diferențiază de restul produselor care se găsesc pe rafturile marilor magazine?

Brodusele BIO, cunoscute și ca produse organice sau ecologice sunt produse care au crescut fără a fi utilizate substanțele chimice și fără eventuale intervenții genetice. Termenul BIO face referire de cele mai multe ori la produse alimentare, în vreme ce termenul ecologic se refera la produse de îngrijire, la cosmetice, la produse de curățare sau chiar la jucării.

De ce „plângem” când tăiem ceapă? Cum să secționăm ceapa fără să mai lăcrimăm?

Totuși, nu orice produs poate primi denumirea de bio/organic/ecologic. Există în acest sens un organism de certificare al acestor bunuri de consum.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un produs BIO?

Dezavantajele legumelor bio sunt de ordin estetic, acestea nefiind atât de mari și de frumoase ca restul. Un produs alimentar este considerat organic dacă cel puţin 95% din ingredientele sale sunt organice.

Bio nu înseamnă natural

Atenție! Bio nu înseamnă neapărat natural. De ce? Simplu! Produsele naturale pot fi obținute și din ingrediente care sunt cultivate pe soluri afectate de tot felul de chimicale, ori în vecinătatea unor fabrici care poluează.

În țara noastră, procesul de certificare este supravegheat de autoritățile statului, prin intermediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Este adevărat că Eva nu a fost prima femeie de pe Terra?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot