E adevărat că în Norvegia un pinguin a fost făcut cavaler? Ce avea special animalul?

25.03.2021
E adevărat că în Norvegia un pinguin a fost făcut cavaler? Ce avea special animalul?

Nils Olav, un pinguin rege, poartă numele maiorului Nils Egelien, care a organizat adopția inițială în 1972 și a regelui de atunci al Norvegiei, regele Olav.

Povestea pinguinului făcut cavaler

De fiecare dată când Garda Regelui revine la grădina zoologică, Nils (pinguinul, adică) primește o promovare. Primul Nils Olav, după avansarea sa la gradul de sergent în 1987,  a murit din păcate. El a fost înlocuit de un alt pinguin de doi ani care a fost numit Nils Olav II.

Cel de-al doilea Nils a crescut rapid pe rând, astfel că în 2008 a devenit Cavaler. La un moment dat, Sir Nils Olav II a murit și a fost înlocuit de un alt pinguin rece, care a fost promovat în timpul celei mai recente vizite a regimentului din 22 august 2016, devenind brigadier Sir Nils Olav III.

Sir Olav a fost numit cavaler cu aprobarea regelui Harald al V-lea al Norvegiei în 2008. Tradiția a început în 1972 când maiorul norvegian, Nils Egelien, a adoptat un pinguin pentru grădina zoologică din Edinburgh.

Pinguinul original a devenit mascota Gărzii și a ajuns la rangul de sergent înainte de moartea sa în 1987. Actualul Olav este al treilea pinguin care poartă numele și ocupă postul.

Nils este considerat foarte înalt printre gardienii norvegieni și a primit aceste onoruri și medalii datorită serviciului său remarcabil și a bunei sale conduite. Regele Gărzii Norvegiei a făcut o vizită specială la grădina zoologică pentru a acorda Olav titlul de brigadier. Trupele participau la Royal Edinburgh Military Tattoo din acel an.

Sir Olav „salută” soldații când vizitează capitala Scoției.

Curiozități despre Sir Nils Olav

Sir Nils locuiește cu restul coloniei în piscina, denumită Penguins Rock, aceasta fiind cea mai mare piscină în aer liber din Europa.

Pinguini Grădina Zoologică Edinburgh

În 2005, grădina zoologică a fost dezvelită o statuie de bronz înaltă de 4 metri, a lui Sir Nils, care ocupă locul principal în afara zonei Penguins Rock.

Grădina Zoologică din Edinburgh are o lungă istorie cu pinguini, fiind și singura din lume care adăpostește și crește pinguini. Familia norvegiană a lui Christian Salvesen a dus aici primii trei pinguini rege, în ianuarie 1913.

Foto: Wikipedia

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot