Ce înseamnă HoReCa? De la ce vine HoReCa?

26.06.2020
Ce înseamnă HoReCa? De la ce vine HoReCa?

HoReCa este acronimul pentru industria ospitalității: Hoteluri, Restaurante și Cafenele. Inițial acest termen a fost folosit în Scandinavia, Benelux și Franța, însă ulterior s-a extins ajungând să fie folosit și la noi în țară.

Ce înseamnă HoReCa?

HoReCa este un sector important al industriei serviciilor alimentare și se referă la spațiile de cazare și unitățile care servesc alimente și băuturi. De exemplu, în acest domeniu putem include o pensiune de mici dimensiuni care oferă spațiu de cazare și o unitate alimentară, dar și un hotel de cinci stele cu toate facilitățile incluse.

Domeniul HoReCa ar trebui să reprezinte o zonă de destindere și plăcere, fie că este vorba de vacanțe și spațiul de cazare sau servirea unui preparat culinar sau a unei cafele, precum și comandarea acasă a mâncării.

Domeniul HoReCa este într-o continuă transformare

Globalizarea și posibilitatea de a te deplasa ușor în orice colț al planetei au făcut ca industria HoReCa să crească, iar prestatorii de servicii din domeniu să își îmbunătățească activitatea. Tânăra generație este cea mai activă în acest sector, fapt care se vede și în statistici.

Potrivit datelor oficiale, turismul reprezintă 10% din economia mondială, iar persoanele angajate în acest sector ajung la 8% din piața muncii. Se poate spune cu certitudine că, la nivel mondial, turismul a depășit domeniul petrolier și cel al automobilelor, fiind cel mai important sector al economiei globale.

Dacă nu ar fi existat pandemia de coronavirus, conform unor studii de piață, în anul 2020 ar fi trebuit să fie 1,6 miliarde de turiști la nivel global, care ar fi cheltuit aproximativ 2.000 de miliarde de dolari. Segmentul HoReCa este unul dintre cele mai dinamice industrii, care de-a lungul timpului a suferit diverse modificări datorate în mare parte consumatorilor care devin din ce în ce mai pretențioși și acordă mai mult timp căutării unui restaurant sau hotel care să le satisfacă dorințele.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot