5 mișcări îndrăznețe care îți pot aduce un salariu mai mare

08.09.2022
5 mișcări îndrăznețe care îți pot aduce un salariu mai mare

Odată cu creșterea prețurilor, probabil că îți dorești un loc de muncă și care să îți aducă un salariu mai mare. Ce poți face în acest sens, pe lângă faptul că poți găsi un job mai bine plătit, așa cum este cel pentru care ai deja experiență de lucru? Află din acest articol!

Încearcă un job în străinătate

Există numeroase oferte de locuri de muncă în străinătate, atât în domenii în care ai nevoie de o anumită expertiză, cât și în domenii în care nu ai nevoie de experiență. Poți lucra, de exemplu, în HORECA sau în alte domenii precum cel medical sau în construcții. Aceste idei de joburi la care poți aplica de îndată îţi vor fi utile, cu siguranţă.

Obține certificări și calificări

Cea mai bună investiție este investiția în tine și în abilitățile tale. Poți crește foarte frumos investind în tine și obținând diverse certificări. De exemplu, dacă ești specialist în marketing, este util să obții certificări de specialist SEO sau pentru alte specializări.

Ia-ți un al doilea job

Sunt deja mulți români care își iau un al doilea job pentru a face față presiunii financiare. Poți testa un job part-time, pe lângă locul de muncă pe care îl ai și la care mergi în fiecare zi. Poți testa un job într-un call center, de exemplu, sau un job de customer support.

Fă o reconversie profesională către domeniul IT

Nevoia de specialiști IT este foarte mare. Poți fi mai bine plătit dacă faci o reconversie profesională către un domeniu la mare căutare, cum este cel al tehnologiei. Poți urma cursuri gratuite în acest sens sau poți plăti pentru ele.

Citește și învață mult

Să investești în tine este întotdeauna de ajutor. Chiar dacă nu mereu ai resursele de a obține certificări și acreditări, poate reușești să investești în tine învățând mai mult, descoperind și citind despre lucrurile care te interesează. Astfel, mereu vei fi cu un pas în fața candidaților asemănători ție.

Foto: Racool_studio/Freepik

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 8 septembrie, a 251-a zi în calendarul gregorian și a 252-a în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente ce au marcat istoria omenirii. De asemenea, în fiecare an pe 8...
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este oțetul balsamic? Din ce se face oțetul balsamic?
Ce este oțetul balsamic? Din ce se face oțetul balsamic?
Oțetul balsamic a pătruns de câțiva ani și pe piața din România și este la mare căutare. Acesta este un oțet închis la culoare, concentrat și intens aromat. Acesta este originar din... citește tot
Vrei să fii REGE pentru o zi? Cât costă să închiriezi un Ferrari în București?
Vrei să fii REGE pentru o zi? Cât costă să închiriezi un Ferrari în București?
Se spune că a conduce un Ferrari sau un Lamborghini este o experiență unică. Aceste mărci sunt două dintre cele mai iubite și, evident, cele mai scumpe la nivel mondial. Nu oricine își... citește tot
Cea mai tare tăiere de fonduri din lume! Cum a economisit American Airlines 40.000 de dolari într-un an
Cea mai tare tăiere de fonduri din lume! Cum a economisit American Airlines 40.000 de dolari într-un an
Când vine vorba despre tăieri de fonduri, compania American Airlines are o poveste de-a dreptul fabuloasă. În anul 1987, conducerea celei mai mari companii aeriene din lume, a decis că este... citește tot