5 mișcări îndrăznețe care îți pot aduce un salariu mai mare

08.09.2022
5 mișcări îndrăznețe care îți pot aduce un salariu mai mare

Odată cu creșterea prețurilor, probabil că îți dorești un loc de muncă și care să îți aducă un salariu mai mare. Ce poți face în acest sens, pe lângă faptul că poți găsi un job mai bine plătit, așa cum este cel pentru care ai deja experiență de lucru? Află din acest articol!

Încearcă un job în străinătate

Există numeroase oferte de locuri de muncă în străinătate, atât în domenii în care ai nevoie de o anumită expertiză, cât și în domenii în care nu ai nevoie de experiență. Poți lucra, de exemplu, în HORECA sau în alte domenii precum cel medical sau în construcții. Aceste idei de joburi la care poți aplica de îndată îţi vor fi utile, cu siguranţă.

Obține certificări și calificări

Cea mai bună investiție este investiția în tine și în abilitățile tale. Poți crește foarte frumos investind în tine și obținând diverse certificări. De exemplu, dacă ești specialist în marketing, este util să obții certificări de specialist SEO sau pentru alte specializări.

Ia-ți un al doilea job

Sunt deja mulți români care își iau un al doilea job pentru a face față presiunii financiare. Poți testa un job part-time, pe lângă locul de muncă pe care îl ai și la care mergi în fiecare zi. Poți testa un job într-un call center, de exemplu, sau un job de customer support.

Fă o reconversie profesională către domeniul IT

Nevoia de specialiști IT este foarte mare. Poți fi mai bine plătit dacă faci o reconversie profesională către un domeniu la mare căutare, cum este cel al tehnologiei. Poți urma cursuri gratuite în acest sens sau poți plăti pentru ele.

Citește și învață mult

Să investești în tine este întotdeauna de ajutor. Chiar dacă nu mereu ai resursele de a obține certificări și acreditări, poate reușești să investești în tine învățând mai mult, descoperind și citind despre lucrurile care te interesează. Astfel, mereu vei fi cu un pas în fața candidaților asemănători ție.

Foto: Racool_studio/Freepik

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot