5 lucruri pe care ar trebui sa știi când cumperi un televizor HD

12.03.2021
5 lucruri pe care ar trebui sa știi când cumperi un televizor HD

Intenționezi sa cumperi primul tău televizor HD, sau doar te documentezi in vederea cumpărării, iată câteva sugestii pentru a face o investiție buna.

1. Utilizează cablurile si mufele corecte

Cele mai multe televizoare oferă o gama larga de conectori, inclusiv compozite video si audio care utilizează conectoare galbene, roșii si albe si oferă un semnal de slaba calitate, nu HD. Conectorii S-Video care utilizează mufele negre rotunde sunt ceva mai buni, dar nu HD. Componentele care utilizează 3 conectori video si 2 audio RCA sunt analog, dar va vor oferi calitate HD si sunt cele mai apropiate de HDMI.

Cel mai bun este HDMI cu mufe mici dreptunghiulare care oferă o conexiune digitala de calitate mare pentru audio si video.

Sfatul nostru este sa utilizezi HDMI si sa eviți cablurile ieftine, pe de alta parte, nu te lăsa păcălit cumpărând cabluri scumpe de la vânzătorii de la magazinul de după colt. Cele mai multe cabluri HDMI funcționează bine cu cele mai multe programe dar unele sunt mai bune decât altele. Un motiv bun sa cheltui mai mulți bani este un cablu capabil sa atingă viteze mari (Categoria a 2-a) utilizat pentru “Culori profunde” si sunet fara pierderi.

2. Ajustează luminile din camera si elimina reflexiile

Una dintre cele mai ușoare metode de a perturba imaginea unui televizor HD este sa îl pui intr-o camera foarte luminata. In special plasmele sunt cele afectate de problema reflexiilor dar si LCD-urile pot reflecta lumina. Investește in niște jaluzele sau instalează televizorul într-o camera cu mai puține ferestre. Unii experți recomanda închiderea tuturor luminilor din camera si montarea unui surse de lumina in spatele televizorului.

3. Calibrează, calibrează, calibrează

Daca am putea sa it recomandam un singur lucru pentru a profita cat mai mult de televizorul nou ar fi sa ajustezi televizorul din modul “showroom” in modul “camera ta”. Poți sa ajustezi luminozitatea, contrastul si claritatea fara un disc de calibrare cu toate ca acestea (Blue-ray si DVD) nu sunt foarte scumpe. Pe de alta parte, poți sa chemi un profesionist care iți va calibra televizorul cum trebuie, cu unelte scumpe.

Amintește-ti, un disc de calibrare Blue-ray iți va oferi cele mai bune tipare de test.

4. Adaugă boxe

Un sunet bun poate sa facă diferența in felul in care arata imaginea. Nu fa greșeala sa cumperi un televizor de calitate si apoi sa adaugi un set de boxe de calitate îndoielnica.

Studiile au arătat ca telespectatorii cred ca imaginea este mai buna atunci când sunetul este mai bun. Cele mai multe televizoare HD au ieșire pentru boxe. Primul lucru la care ar trebui sa te gândești sa-l adaugi este un subwoofer care va amplifica bass-ul. Un subwoofer bun va costa in jur de 100 de Euro. Pentru un efect complet al sunetului va trebui sa cumperi un set de boxe si sa le plasezi dispersate in camera. Un set de boxe 5.1 care include un subwoofer poate sa coste in jur de câteva sute de Euro. O alta opțiune este o bara de sunet care sa stea in fata televizorului si sa “proiecteze” sunetul simulat.

5. Fixează-l pe perete

Fixarea TV-ului tău mare si plat pe perete necesita îndemânare si anumite unelte pe care poate nu le ai, dar montarea TV-ului pe un sistem special pe perete îl face sa para mai atractiv si poate sa imbunatateasca experiența de vizionare din moment ce se poate regla unghiul.

Se recomanda însa ca televizorul sa nu fie montat prea sus pentru a evita durerile de gat cauzate de forțarea mușchilor.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot