5 locuri spectaculoase unde să faci bungee jumping

22.07.2021
5 locuri spectaculoase unde să faci bungee jumping

Sporturile extreme devin tot mai populare pretutindeni în lume. Amatorii de senzații tari și de experiențe unice în viață caută să practice tot felul de sporturi extreme, iar unul dintre ele este bungee jumping.

Bungee jumping este mai mult decât un sport. Este o provocare ieșită din comun, plină de adrenalină, care câștigă tot mai mulți adepți în ultima vreme .

În cele ce urmează vă vom arăta cele mai spectaculoase cinci locuri din lume unde se practică acest sport extrem.

Ce este bungee jumping?

Bungee jumping este o activitate cu totul și cu totul aparte, care necesită mult curaj și sânge rece pentru a o practica. Aceasta presupune o săritură de la înălțime, de pe o clădire înaltă sau un pod, la care corpul persoanei care sare este legat cu o coardă elastică de lungime mare.

Structura de unde se efectuează săritura este de obicei un obiect fix, și anume un pod. Dar, se poate sări și de pe un obiect aflat în mișcare cum ar fi un balon cu aer cald sau un elicopter.

În momentul săriturii, coarda se întinde, iar când atinge elongația maximă, îl propulsează pe săritor în plan vertical. Coarda continuă să oscileze în sus și în jos până când toată energia cinetică este disipată.

Bungee jumping a cucerit lumea în a doua jumătate a secolului XX, în anul 1960. David Kirke a fost primul european care a efectuat saltul cu coarda elastică, aruncându-se de pe un pod din Bristol în 1979.

Acest sport extrem este practicat, însă, de foarte mult timp de către azteci, în rândul cărora era considerat o probă de bărbăție și de curaj, o adevărată probă de maturitate, nu neapărat un sport.

Unde se poate face bungee jumping?

Dacă ești un pasionat de bungee jumping îți prezentăm cele mai bune locuri din lume unde poți încerca acest sport extrem.

Bloukrans Bridge (Africa de Sud)

Este cel mai înalt loc din lume de unde se poate face un salt cu coarda elastică. Cei care se încumetă să sară aici o vor face de la o înălțime de 216 metri deasupra râului Bloukrans.

Auckland Harbour Bridge (Noua Zeelandă)

Cel mai important oraș din Noua Zeelandă este un loc perfet pentru bungee jumping. Podul din portul Auckland a fost locul de unde localnicul AJ Hackett a efectuat primul salt cu coarda elastică de pe o astfel de structură. Există mai multe opțiuni pentru sărituri, între care una în care atingi apa înainte de a fi propulsat în sus.

Cascada Victoria (Zimbabwe)

Celebrul pod de la Cascada Victoria de peste fluviul Zambezi din această țară africană este una dintre cele mai populare locuri din lume pentru practicarea de bungee jumping. Aici se sare de la o înălțime de aproximativ 111 metri.

San Jose Tropical Bridge (Costa Rica)

Aici se află un pod de fier denumit Tropical Bungee, care este situat la o înălțime de 80 de metri deasupra râului Colorado, fiind unul dintre cele mai înalte de pe continentul american. Cei care sar au parte de o priveliște spectaculoasă asupra vegetației luxuriante din această zonă. Aici se sare cu coarda elastică din anul 1991.

Bhote Khosi Bridge (Nepal)

La o înălțime de 160 de metri, este unul dintre cele mai înalte poduri din lume unde se practică bungee jumping. Podul nepalez a fost conceput special pentru săriturile cu coarda elastică și a fost inaugurat în 1999.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot