Unde se află Whittier, orașul unde toată populația stă sub același acoperiș?

11.01.2021
Unde se află Whittier, orașul unde toată populația stă sub același acoperiș?

Whittier este un oraș mic din Alaska, îndepărtat, situat la aproximativ 70 de km sud de Anchorage, denumit în mod obișnuit „orașul sub un singur acoperiș”. Cât de mic este Whittier? Aproximativ 217 de persoane locuiesc acolo și este accesibil doar cu barca și parcurgând un tunel cu o singură bandă.

Dar cel mai ciudat lucru din acest oraș din Alaska este că aproape toți locuitorii săi locuiesc în aceeași clădire, Begich Towers, o bază militară construită în anul 1974, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Begich Towers are, de asemenea, o pensiune și micul dejun, iar oaspeții sunt bineveniți să vină să observe cum se petrece viața în orașul apropiat cu o structură. Toți ceilalți din oraș locuiesc într-o a doua clădire de apartamente mai mică numită Whittier Manor. Nu există case unifamiliale și nici cartiere în Whittier.

Cum se ajunge în orașul unde toată populația stă sub același acoperiș?

Toată lumea locuiește împreună și în stilul orașului Manhattan. Whittier este înconjurat de pustietate din toate direcțiile.

Singura cale de intrare sau ieșire din oraș pe uscat este prin tunelul memorial Anton Anderson lung de 4 km și lat de 4,5 metri, săpat printr-un munte și operat de Departamentul de Transport și Facilități Publice din Alaska. La doar o oră de mers cu mașina, pe partea cealaltă a tunelului se află Anchorage și cei 300.000 de locuitori ai săi. După ora 22.30, tunelul este închis.

O secție de poliție, magazin alimentar, clinică, biserică, magazin și școală sunt toate adăpostite în această structură. Acestea sunt și sursa veniturilor pentru 75% din populația care trăiește aici, potrivit Anchorage Daily News.

Deși toate evenimentele sociale și centrul orașului se rezumă la această clădire, în jurul ei mai sunt și alte clădiri mici, cum ar fi o sală de sport militară și un fost hotel unde acum se află o spălătorie, un bar și un restaurant.

Pentru locuitorii din Whittier, viața nu este ușoară. Aceștia văd extrem de rar soarele, iernile având zăpadă din abundență, iar vara plouă constant. Cu toate acestea, fiecare dintre ei adoră comunitatea din care fac parte.

Mai mult de atât, locul este iubit și de turiști. Cei care ajung aici cu navele de croaziere se pot bucura de ghețarii din jur, de cascade, ba chiar pot merge la pescuit.

Foto: Anchorage Daily News

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot