„Need for speed”. Autostrăzile din lume unde nu se aplică limita de viteză

29.07.2022
„Need for speed”. Autostrăzile din lume unde nu se aplică limita de viteză

În lume sunt drumuri numai bune pentru vitezomani. De exemplu, există trei autostrăzi în lume care nu au limită de viteză. Una se află în Australia, una în Isle of Man (între Irlanda și Regatul Unit) și una în Germania.

De ce pe Authoban nu este limită de viteză?

Authoban, sistemul de autostrăzi al Germaniei, este renumit în întreaga lume pentru porțiunile sale nelimitate de viteză, unde limita recomandată de 130 km/h este adesea ignorată. Totuși există și porțiuni fără limită de viteză. Cifrele arată că aproximativ jumătate din rețeaua de autostrazi din Germania nu are restricție și nu are limită de viteză pentru șoferi. Pe multe secțiuni ale autostrazii există limită de viteză și reglementări care sunt destul de asemănătoare cu cele de pe autostrăzile europene. Totuși, trebuie specificat faptul că nu există limită de viteză pentru anumite clase de vehicule.

Pe porțiunile fără limită de viteză, conducătorii auto sunt liberi să circule cu orice viteză doresc. Aceste tronsoane sunt marcate printr-un semn alb cu patru linii negre în diagonală. Există și porțiuni cu șase benzi pe sens unde nu se poate intra dacă autoturismul nu depășește 110 km/h, scrie epikdrives.com.

Nu toată lumea este de acord cu legea nemțească

Porțiunile fără limită de viteză au fost aspre criticate, mai ales după ce pe acestea au avut loc câteva accidente rutiere. Autoritățile germane încă discută pe această temă. În opinia unora, impunerea unor limite de viteză pe drumurile nemțești ar putea salva vieți.

Schimbarea legii a ajuns și în discursurile politicienilor. De exemplu, în 2013, în timpul alegerilor din Germania, președintele Partidului Social Democrat, Sigmar Gabriel, a propus impunerea unor limite de viteză pe Autobahn. Cu toate acestea, nici opoziția și nici colegii de partid nu l-au susținut.

Viteza maximă cu care a fost surprins un șofer pe Autobahn?

Cea mai mare viteză înregistrată vreodată a fost de 432 de kilometri pe oră, dar aceasta a fost atinsă în condiții optime. (Practic, a fost creată o pistă specială, fără mașini în jur, pentru doborârea unui record de viteză). În condiții normale de funcționare, cea mai rapidă viteză a fost stabilită de conducătorul auto al unui Porsche care circula cu 380 de kilometri pe oră.

Câte autostrăzi au nemții?

În anul 2017, rețeaua de autostrăzi din Germania era de 12.996 de kilometri, fiind a treia cea mai mare rețea după cea din Franța și Spania. La nivel mondial, pe primul loc sunt Statele Unite ale Americii cu o rețea de 76,334 km de autostrăzi și drumuri express.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot