Profeția lui Arsenie Boca. Ce a spus despre războiul dintre Rusia și Ucraina? „Vor veni americanii!”

07.05.2024
Profeția lui Arsenie Boca. Ce a spus despre războiul dintre Rusia și Ucraina? „Vor veni americanii!”

Unul dintre cei mai respectați și iubiți români din toate timpurile a fost, cu siguranță, duhovnicul Arsenie Boca. Un om apreciat pentru harul său, dar și pentru faptul că în perioada comunistă a fost unul dintre dușmanii regimului, trecând deseori prin calvarul anchetelor, al filajelor şi, în cele din urmă, al arestării. Acesta a rămas în memoria colectivă și pentru profețiile sale, unele împlinindu-se în timpul vieții sale, altele după moartea sa din 1989. Câteva cuvinte ar putea să descrie războiul dintre Rusia, pe de o parte, și NATO pe de cealaltă parte.

A prevăzut moartea Ceaușeștilor

Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a acordat un interviu pentru publicația Agerpres în care vorbit despre profeția făcută lui Nicole Ceaușescu.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian.

Și-a anticipat moartea și a prevestit Revoluția

Arsenie Boca a trecut în neființă pe 28 noiembrie în anul 1989, la vârsta 79 de ani. Părintele a știut când i se apropie sfârșitul, lucru relatat de Radu Cinamar în cartea „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”.

„Ne-a mărturisit părintele că nu va mai dura mult şi va pleca spre Împărăţia Tatălui Ceresc, dar va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop este acela de-al otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica asta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. El a spus că în mod paradoxal şi într-un interval scurt de timp, atenţa lumii se va îndrepta asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere”. La mai puțin de o lună distanță, România era cuprinsă de o Revoluție fără precedent și regimul Ceaușescu era îndepărtat.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părinte a fost o verişoară şi el i-a spus: „Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”, se specifică în aceeași lucrare.

A prevestit războiul cu Ucraina? „Vor veni americanii”

O altă profeție care ne dă fiori face referire la războaiele din viitor. Iar acuratețea detaliilor ne face să credem că duhovnicul „ar fi putut să vadă” chiar conflictul de la granițele României, când Rusia a atacat Ucraina în 2022. Vasile Şerbu, din satul Arpaşu de Sus, povestea că Arsenie Boca prevestea războaiele din viitor.

„Părintele Arsenie îmi spune: Vasile, americanii pe care ştiu că-i aştepţi nu vor veni. Pe noi, singuri, ne aşteaptă o luptă grea şi lungă. Cei buni şi drepţi vor da jertfă mare de viaţă şi sânge, cei slabi şi făţarnici vor îngroşa rândurile duşmanilor noştri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici şi atoateştiutori”, relata Vasile Şerbu, în „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Acesta mai spunea: Răul va fi învins „când va veni din răsărit un om cu stea în frunte. Dar va fi peste mulţi ani, peste foarte mulţi ani şi nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi acele vremuri. Tu nu vei vedea americanii care atunci vor veni. Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas. Căci vezi tu, Vasile, după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor mai fi în picioare şi la sărbătoare”.

Deși nu spune cu subiect și predicat, se pare că omul din est cu stea în frunte ar putea fi chiar Vladimir Putin, iar americanii ar veni să apere granițele NATO. Ce ne-ar putea speria cu adevărat sunt aceste cuvinte: „Puţini dintre cei drepţi vor mai fi în picioare şi la sărbătoare”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot