Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!

13.05.2024
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!

Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia, Arabia Saudită, etc.) au început să investească sume halucinante în această industrie. Totuși, care este cel mai bine vândut parfum din istorie?

Care este cel mai bine vândut parfum la nivel mondial?

Memoria olfactivă vine la pachet de multe ori cu esența din parfumul cu care se dădea în mod obișnuit o anumită persoană. Dar, care sunt cele mai bine vândute parfumuri din istorie?

„Parfumul este cea mai intensă formă a memoriei” Jean-Paul Guerlain

Chanel No. 5, Chanel

Franțuzescu Chanel No. 5 de Chanel domină acest top. Acest parfum a fost a cincea încercare a lui Ernest Beaux de a-l crea, dar s-a dovedit a fi și numărul norocos al lui Coco Chanel. Lansată în 1921, o sticlă de Chanel nr. 5 este vândută în lume la fiecare 30 de secunde. Acest parfum este caracterizat ca fiind un parfum rafinat, ușor și floral.

Primul model al sticluței a fost realizat chiar de Chanel. Legenda spune că madame Coco Chanel a creat forma primei sticle de parfum Chanel No.5 după cea a locului în care și-a trăit viața – Place Vendome din Franța.

Shalimar, Guerlain

Se spune că Jacques Guerlain a creat parfumul Shalimar în omagiu legendarei povești de dragoste care se desfășura în secolul al XVII-lea între Mumtaz Mahal și împăratul Shah Jahan în grădinile Shalimar din Agra, India. Parfumul a apărut pe piață în anul 1925 și a fost primul parfum produs de Guerlain care are olfactive orientale. Un parfum clasic astăzi, Shalimar a fost considerat la vremea aceea inovativ, puternic, îndrăzneț și chiar agresiv prin notele puternic condimentate.

Classique, Jean Paul Gaultier

Acesta este „cel mai nou” parfum care apare în topul vânzărilor mondiale, întrucât a luat viață abia în anul 1993. Classique este caracterizat ca fiind un parfum dulce, contemporan, care nu devine plictisitor.

Niciunul în topul vânzărilor în 2023

Totuși, deși sunt apreciate de ani buni și vândute în milioane de unități, în topul celor mai bine vândute parfume în anul 2023, nu este niciunul dintre cele trei. Pe primul loc a fost Paco Rabanne Fame, urmat de Mugler Alien. Podiumul a fost completat de Ariana Grande Cloud, scrie replique.ro.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot