Prima călătorie a Mariței, prima navă cu pavilion românesc. De ce se chema Marița?

20.12.2021
Prima călătorie a Mariței, prima navă cu pavilion românesc. De ce se chema Marița?

Ca oriunde în lume, navigația a reprezentat o parte importantă a ariei geografice românești, țară înconjurată de Carpați, Dunăre și Marea Neagră. De-a lungul istoriei, Dunărea și Marea Neagră au fost o atracție aparte pentru marinari, care au folosit diferite bărci banale și mai târziu nave cu abur.

În toamna anul 1834, a plecat de la Giurgiu, Marița, prima navă cu pavilion românesc. Acesta era un velier tip bric și avea o capacitate de 115 tone, iar armator a fost hatmanul Alexandru Vilara.

Marița, prima navă cu pavilion românesc

Numele navei a fost dat după soţia Principelui Gheorghe Bibescu, domnița Mariţa. Potrivit adevarul.ro, această informație se regăsește în cartea scrisă de Corina Apostoleanu şi Constantin Cumpănă, „O flotă pierdută”.

La 10 septembrie 1834, proprietarul navei, Alexandru Vilara, l-a anunțat pe domnitorul Alexandru Ghica că va lansa la apă prima navă cu pavilion românesc.

„Această corabie, acum, cu blagoslovenia Înălţimii Voastre, s-a aruncat în apele Dunării, să desăvârşeşte din toate trebuincioasele, să împodobeşte şi cu bandiera cea privilegiată, hărăzită românilor prin făcătoarele de bine mijlociri ale Măriei Voastre şi, în puţinele zile, va fi în stare ca să facă şi o plutire pe mare”, potrivit sursei mai sus menționate.

În acel moment, culorile stegului erau dispuse orizonta, însă roșu era în partea de sus a pavilionului. Doi ani mai târziu, autoritățile municipiului Brăila au propus Ministerului Afacerilor Externe ca pavilionul să aibă culorile tricolorului dispuse orizontal de sus în jos, începând cu roșu, galben și albastru.

Primul său drum a fost anevoios. Corabia fusese încăcată cu 300 kilograme de grâu, iar cele două furtuni prin care a trecut au condus la deteriorarea ei rapidă. Echipajul a fost nevoit să arunce întreaga încărcătură pentru a se salva.

În vara anului 1835, Marița a intrat pe tărâm românesc, însă avea velele rupte și multe avarii. Corabia a plecat de la Sulina la Brăila, iar acolo au fost predate pavilionul şi Jurnalul de bord. Acestea sunt păstrate în Arhiva țării.

Potrivit documentelor istorice, Marița a fost prima navă care a purtat pavilionul Ţării Româneşti pe Dunăre şi Marea Neagră, până la Constantinopol, după sute de ani de dominație otomană.

Foto: Adevărul.ro

 

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot