Prima călătorie a Mariței, prima navă cu pavilion românesc. De ce se chema Marița?

20.12.2021
Prima călătorie a Mariței, prima navă cu pavilion românesc. De ce se chema Marița?

Ca oriunde în lume, navigația a reprezentat o parte importantă a ariei geografice românești, țară înconjurată de Carpați, Dunăre și Marea Neagră. De-a lungul istoriei, Dunărea și Marea Neagră au fost o atracție aparte pentru marinari, care au folosit diferite bărci banale și mai târziu nave cu abur.

În toamna anul 1834, a plecat de la Giurgiu, Marița, prima navă cu pavilion românesc. Acesta era un velier tip bric și avea o capacitate de 115 tone, iar armator a fost hatmanul Alexandru Vilara.

Marița, prima navă cu pavilion românesc

Numele navei a fost dat după soţia Principelui Gheorghe Bibescu, domnița Mariţa. Potrivit adevarul.ro, această informație se regăsește în cartea scrisă de Corina Apostoleanu şi Constantin Cumpănă, „O flotă pierdută”.

La 10 septembrie 1834, proprietarul navei, Alexandru Vilara, l-a anunțat pe domnitorul Alexandru Ghica că va lansa la apă prima navă cu pavilion românesc.

„Această corabie, acum, cu blagoslovenia Înălţimii Voastre, s-a aruncat în apele Dunării, să desăvârşeşte din toate trebuincioasele, să împodobeşte şi cu bandiera cea privilegiată, hărăzită românilor prin făcătoarele de bine mijlociri ale Măriei Voastre şi, în puţinele zile, va fi în stare ca să facă şi o plutire pe mare”, potrivit sursei mai sus menționate.

În acel moment, culorile stegului erau dispuse orizonta, însă roșu era în partea de sus a pavilionului. Doi ani mai târziu, autoritățile municipiului Brăila au propus Ministerului Afacerilor Externe ca pavilionul să aibă culorile tricolorului dispuse orizontal de sus în jos, începând cu roșu, galben și albastru.

Primul său drum a fost anevoios. Corabia fusese încăcată cu 300 kilograme de grâu, iar cele două furtuni prin care a trecut au condus la deteriorarea ei rapidă. Echipajul a fost nevoit să arunce întreaga încărcătură pentru a se salva.

În vara anului 1835, Marița a intrat pe tărâm românesc, însă avea velele rupte și multe avarii. Corabia a plecat de la Sulina la Brăila, iar acolo au fost predate pavilionul şi Jurnalul de bord. Acestea sunt păstrate în Arhiva țării.

Potrivit documentelor istorice, Marița a fost prima navă care a purtat pavilionul Ţării Româneşti pe Dunăre şi Marea Neagră, până la Constantinopol, după sute de ani de dominație otomană.

Foto: Adevărul.ro

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising