Povestea lui Jeanne Louise Calment, femeia care a trăit 122 de ani

02.08.2021
Povestea lui Jeanne Louise Calment, femeia care a trăit 122 de ani

Despre un om care atinge borna de 100 de ani se poate spune că este norocos. În mod hilar, există pe Glob oameni care au depășit cu mult această vârstă. Acesta este și lui Jeanne Louise Calment, femeia recunoscută ca fiind persoana care a trăit cel mai mult din istorie. Cât? 122 de ani.

Cine a fost cea mai longevivă persoană?

Jeanne Louise Calment s-a născut în Franța la 21 februarie 1875 și a murit la 4 august 1997. Aceasta este conisderată cea mai longevivă persoană care a trăit vreodată, dacă ne referim la oamenii care pot dovedi asta.

În anul 1875 venea pe lume, în orașul Arles, Jeanne Louise Calment. 1875 era anul în care încă nu se inventase telefonul și francezii nu construiseră nici măcar Turnul Eiffel.

Jeanne Louise Calment era fiica unor simpli morari. În perioada adolescenței, Jeanne Louise a lucrat la magazinului tatălui său. În multe dintre interviurile pe care le-a acordat ulterior, a povestit că printre clienții săi s-a numărat și pictorul Vincent Van Gogh.

”Era la fel de groaznic ca cea mai rea pacoste din lume, avea un nărav urât și mirosea a băutură”, avea să-l descrie femeia pe pictor.

Franțuzoaica s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani cu un afacerist local care îi era și văr. De atunci, nu a mai muncit nicio oră în viața ei, dar a avut o viață activă. În 1898 se naște Yvonne, fiica celei mai longevive persoane din istorie.

Întrebată despre secretul longevității ei, franțuzoaica a povestit că a mâncat un kilogram de ciocolată pe săptămână și că adora uleiul de măsline. Ba mai mult, a mers pe bicicletă până la 100 de ani.

Afacerea din care Jeanne Louise Calment a ieșit pe plus

În ziua în care a împlinit 90 de ani, avocatul François Raffre a devenit interesat de persoana franțuzoaicăi. El i-a propus lui madame Calment un contract de susținere a vieții, popular printre pensionarii francezi. În cadrul acestui acord, Raffre s-a angajat să îi plătească lui Jeanne în fiecare lună 2.500 de franci francezi. Pentru aceasta, apartamentul lui Calment, după ce va părăsi această lume, urma să devină a avocatului. Franțuzoaica a trăit însă încă 32 de ani de la semnării contractului, pe când avocatul a murit la 77 de ani. La momentul decesului avocatului, Jeanne Louise Calment atinsese pragul de 120 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot