Povestea lui Freddie Mercury, o legendă rock. Cum a lucrat la un magazin second-hand și de ce a plecat din Zanzibar?

10.08.2022
Povestea lui Freddie Mercury, o legendă rock. Cum a lucrat la un magazin second-hand și de ce a plecat din Zanzibar?

„We will rock you”, „We are the Champions”, „Bohemian Rhapsody” sunt doar câteva dintre melodiile care încă sunt difuzate la radio și în ziua de astăzi. Pe cât de iubite sunt aceste hituri, pe atât de măreț a fost omul din spatele acestora.

Viața și cariera lui Freddie Mercury

Farrokh Bomi Bulsara (cel pe care toată lumea îl cunoaște sub numele de Freddi Mercury) s-a născut pe 5 septembrie 1946 în Zanzibar, într-o familie de origine parsi. Farrokh Bulsara a avut prima interacțiune cu muzica la șapte ani, atunci când a început să studieze pianul. Un an mai târziu, el a fost trimis la un internat britanic localizat în Panchgani iar de acolo a primit și porecla „Freddie”.

Freddie s-a mutat împreună cu părinții și sora lui, Kashmira, în Anglia în 1964,  pentru a scăpa de revoluția din Zanzibar ce tocmai izbucnise. În acea perioadă, viitorul star rock studia arta la West Thames College și lucra la aeroportul din Heathrow, pe post de hamal. Când a absolvit colegiul, Freddie a continuat să lucreze pe aeroport și, în plus, vindea haine second-hand împreună cu Roger Taylor, viitorul său coleg de trupă. Viitorul solist de la „Queen” locuia împreună cu Roger Taylor și Brian May la începutul anului 1969.

Cum s-a născut trupa „Queen”?

Înainte de „Queen” a fost trupa „Smile”, formată din Brian May, Roger Taylor și Tim Staffel, solistul de pe atunci. Acesta din urmă a părăsit trupa în 1969 iar în 1970, Freddie a pus bazele formației „Queen” cunoscută până în ziua de astăzi. Acela a fost și anul în care el și-a schimbat numele legal în Freddie Mercury. În anul 1971 li s-a alăturat bateristul John Deacon iar astfel, formația a devenit completă.

Numele trupei a fost ales de Freddie, fără se consulte cu restul colegilor săi. Aceștia știau că nu aveau rost să protesteze, mai ales pentru că numele se potrivea cu felul de a fi a lui Freddie: impunător, extravagant și puternic. Designul pentru logo l-a făcut tot Mercury în 1972: un Q în centru și înconjurat de simbolurile zodiace ale membrilor trupei.

Mary Austin, singura persoană în care Freddie avea încredere

Deși Freddie Mercury era mereu înconjurat de oameni care-l admirau, el avea o singură persoană în care știa că putea avea încredere: fosta sa logodnică, Mary Austin. Cei doi s-au cunoscut atunci când Mary avea 19 ani iar Freddie 24. Tânara lucra într-un magazin de haine elegante din Londra și norocul a făcut ca într-o zi să intre viitorul său logodnic. Cei doi au fost împreună șase ani, dar au rămas prieteni foarte buni până la moartea artistului, el spunând mereu despre Mary că era „iubirea vieții lui”. 

Cum a vândut managerul lui Freddie o poveste despre el presei

Freddie a recunoscut că este bisexual spre finalul relației sale cu Mary. Se zvonea pe atunci că el a avut o relație cu Paul Prenter, managerul său, care de fapt l-a șantajat cu această informație. După o ceartă dintre cei doi, Paul Prenter a fost concediat iar acesta a vândut presei povești despre numeroși amanți ai solistului. Din cauza acestei întâmplări, Prenter a fost numit un „Iuda” pentru Freddie.

Boala care i-a adus sfârșitul artistului

În 1987, Freddie a fost diagnosticat de către medici cu virusul HIV, care începuse să facă deja victime. Deși a fost diagnosticat din timp, artistul a făcut o declarație publică doar cu o zi înainte să-și piardă viața. În ciuda bolii sale, Freddie continua să înregistreze melodii și să filmeze videoclipuri, „These Are the Days of Our Lives” fiind ultimul.

Freddie Mercury a încetat din viață la 5 noiembrie 1991, alături fiindu-i Jim Hutton, cel care i-a fost partener timp de șapte ani. Cenușa lui Freddie a fost împrăștiată într-un loc secret, pe care doar Mary Austin îl cunoaște. Un film bazat pe viața lui a fost lansat în 2018, intitulat „Bohemian Rhapsody”, cu Rami Malek în rolul principal.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Zece țări unde marijuana este legală
Zece țări unde marijuana este legală
Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma... citește tot
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Recomandări din presa de azi