Povestea Cascadei Cailor, cea mai mare cascadă din România

04.10.2021
Povestea Cascadei Cailor, cea mai mare cascadă din România

Cascada Cailor atrage în fiecare an mii de turiști, fiind cea mai mare cascadă din țara noastră. Situată la 1.300 de metri altitudine, cascada are o cădere de apă de 90 de metri. Acest obiectiv turistic este situat în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, aproape de granița cu Ucraina.

Cum ajungi la Cascada Cailor?

Pasionații de natură trebuie să ajungă, măcar o dată în viață, să viziteze Cascada Cailor. Apa care cade de la o înălțime de 90 de metri, se scurge peste un abrupt calcaros, în mai multe trepte, numit „Podul Cailor”. Turiștii care vor să ajungă în zonă pot veni din mai multe direcții, cum ar fi dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau la pas, ori dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Trebuie specificat că cea mai bună perioadă pentru a vizita această cascadă este primăvara, atunci când debitul apei crește, iar natura prinde viață, totul căpătând un aspect de poveste. Toți cei care au ajuns în regiune susțin că efortul este meritat, fiindcă natura nu dezamăgește niciodată.

De unde vine denumirea de „Cascada Cailor”?

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România și și-a primit numele de la o legendă din zonă. Potrivit acesteia, la un moment dat o herghelie de cai a fost încolțită de urși și ca să scape s-ar fi aruncat în prăpastie. După această întâmplare păstorii ar fi plâns atât de mult încât ar fi dus la apariția Cascadei Cailor. Trebuie specificat faptul că întreaga zonă a primit denumiri legate de acest eveniment: Zănoaga Cailor, amplasată deasupra Cascadei Cailor, Muntele Cailor, Podul Cailor, valea pe care este formată cascada Cailor a primit și ea același nume, la fel ca și pârâul din zonă.  O poveste frumoasă care atrage mii de turiști în fiecare an.

România a fost binecuvântată să aibă un relief diversificat. Țara noastră are multe obiective turistice care merită vizitate, care însă nu sunt promovate la adevărata valoare. Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România și cu toate acestea puțină lume știe despre ea.

Foto: Wikipedia.org și suspemunte.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot