De unde vine denumirea de Nutella și câte borcane se vând pe minut?

18.05.2018
De unde vine denumirea de Nutella și câte borcane se vând pe minut?

La nivel mondial, Nutella este unul dintre cele mai cunoscute produse de ciocolată din lume. De fapt, Nutella este o cremă de ciocolată fabricată pentru prima dată în Italia.

Povestea a început în anul 1940 atunci când Pietro Ferrero, un patiser din regiunea Piemont, Italia , a folosit o rețetă veche care se prezenta sub forma unei paste de ciocolată numită gianduia. Această pastă era ideală de întins pe pâine. În acea perioadă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cacaoa era încă raţionalizată.

Pastele nu sunt o mâncare de origine italiană. De unde au venit pastele în bucătăria europeană?

Și după finele războiului mondial, cacaoa era extrem de scumpă în Italia, astfel că Pietro Ferrero a decis să amestece cacao cu alune pisate din belşug, pentru a evita nevoia unei cantităţi mult mai generoase din preţioasa cacao.

Astfel a fost creată Pasta Gianduia, pe bază de alune. Care era, de fapt, strămoșul Nutella. În anul 1964, Pasta Gianduia a primit titulatura de Nutella și Michele Ferrero, fiul lui Pietro, a fost cel care a comercializat Nutella în Europa.

Curiozități despre Nutella:

Nutella

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce rățuștele înoată în șir indian în spatele mamei?
De ce rățuștele înoată în șir indian în spatele mamei?
Cu siguranță ați văzut măcar o dată rățuștele urmându-și mama pe apă într-un șir indian perfect. Cu toate că acest comportament pare simplu, în spatele lui se află un principiu fizic... citește tot
Ce este un sinecurist? Cât încasează cel mai bine plătit sinecurist din România?
Ce este un sinecurist? Cât încasează cel mai bine plătit sinecurist din România?
Se tot vorbește în aceste zile despre bugetari, al căror număr a ajuns pe întreg teritoriul țării la finalul anului 2024 la 1.266.808 de persoane, scrie stirileprotv.ro. Mai mult, se discută... citește tot
Care este singurul preparat gastronomic care AR PUTEA FI 100% românesc? E de pe vremea dacilor…
Care este singurul preparat gastronomic care AR PUTEA FI 100% românesc? E de pe vremea dacilor…
La bază, gastronomia românească este o selecție de influențe ale popoarelor care s-au perindat în spaţiul carpato-danubiano-pontic. O mulțime de oameni se întreabă, pe bună dreptate, dacă... citește tot