Nostradamus a prezis pandemia de coronavirus? Scrierile sale sunt înfiorătoare

28.07.2020
Nostradamus a prezis pandemia de coronavirus? Scrierile sale sunt înfiorătoare

Nostradamus și prezicerile sale. Pandemia de Covid-19 a schimbat lumea. Complet. Pentru totdeauna. Toate guvernele încearcă să stopeze din răsputeri răspândirea virusului și găsirea cât mai rapidă a unui vaccin sau tratament. Dacă până de curând centrul vieții cotidiene era economia mondială, de la declanșarea epidemiei totul se învârte în jurul coronavirusului.

A prezis Nostradamus coronavirusul?

Interesant este cum ar fi reacționat lumea dacă ar fi știut că, în anul 2020, va veni un virus ucigaș care va schimba complet mersul lucrurilor. Pe Internet, circulă o informație cum că Nostradamus ar fi prezis apariția coronavirusului, încă de acum 500 de ani. Fragmentul descrie o molimă care va ucide lumea și va schimba economia mondială.

Va exista un an jumătate-jumătate (2020) din care va apărea o regină (corona) care va veni de la est (China) și care va răspândi o ciumă (virus) în întunericul nopții, într-o țară cu 7 dealuri (Italia) și va transforma amurgul oamenilor în praf (moarte), pentru a distruge și a strica lumea. Va fi sfârșitul economiei mondiale așa cum o cunoașteți, ar fi scris Nostradamus, în anul 1551.

Textul a fost contestat de specialiști, aceștia afirmând că nu se găsește în descrierile astrologului francez. Ba mai mult, potrivit istoricilor, Nostradamus avea obiceiul de a scrie în versuri, lucru care nu se întâmplă în acest fragment. Rețeaua de socializare Facebook a interzis complet știrile referitoare la acest text și asocierea cuvintelor cu celebrul prezicător francez.

Astrologul francez ar fi prezis până la urmă pandemia de coronavirus

Totuși, există și un dram de adevăr în catrenele lui Nostradamus, cu privire la pandemia de  Covid-19 care a lovit omenirea la finele anului 2019. Deși pare greu de crezut, în cartea „Les Propheties“ a lui Nostradamus, se găseşte un pasaj care într-adevăr ar avertiza că va fi o pandemie. „The Prophecies of Nostradamus”, lucrarea semnată Erika Cheetham este traducerea completă a textului original, publicat pentru prima dată în 1973, scrie kqed.org.

In the feeble lists, great calamity through America and Lombardy. The fire in the ship, plague and captivity; Mercury in Sagittarius, Saturn warning. (În listele slabe, mare calamitate prin America și Lombardia. Incendiul în corabie, ciuma și captivitatea; Mercur în Săgetător, avertisment Saturn), a scris Nostradamus în cartea sa.

Toți putem înțelege referirile făcute la „ciumă și calamitate”. Cel mai probabil, asocierea de „liste slabe” face referire la sutele de mii de bolnavi și la morți din America și Italia (Lombardia este o regiune din Italia). Totodată, Mercur a intrat în Săgetător în decembrie 2019, chiar când au apărut primele cazuri de COVID-19, iar Saturn s-a mutat în Vărsător pe 21 martie, chiar când orașul New York era complet închis.

În ceea ce privește „incendiul din navă”, mai multe nave de croazieră au fost blocate luni bune pe mare în timpul acestei crize din cauza cazurilor de coronavirus de la bord.

Cine a fost Nostradamus?

Nostradamus s-a născut pe 14 decembrie 1503 și a murit pe 2 iulie 1566. Numele său real este Michel de Nostredame. În decursul vieții, acesta a fost medic, cabalist (are la bază o gândire ezoterică) și farmacist francez. Nostradamus a devenit celebru după publicarea cărții „Les Propheties“, în 1555. De-a lungul timpului, în jurul acestuia s-a creat un cult, atribuindu-i-se acestuia puteri paranormale. Multă lume a crezut și încă o face că acesta a putut să prevestească marile evenimente din lume.

Scrierile sale au fost dezbătute în toate felurile, astfel încât au fost atribuite diferitelor evenimente din istorie. În felul acesta, se presupune că a prezis următoarele evenimente: Revoluția franceză, Descoperirile lui Louis Pasteur, Ascensiunea lui Hitler, Asasinarea lui J.F. Kennedy şi a lui Bobby Kennedy, Atentatele teroriste din septembrie 2001 și multe altele.

Foto: ro.wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Cele mai noi articole
Solidar sau solitar? Cum este corect?
Solidar sau solitar? Cum este corect?
Limba română este plină de cuvinte care se aseamănă și care de multe ori sunt confundate când sunt folosite într-o conversație. Oamenii trebuie să fie atenți la ele, deoarece dacă sunt... citește tot
De ce relațiile dintre China și Taiwan sunt tensionate? De ce China nu recunoaște Taiwanul?
De ce relațiile dintre China și Taiwan sunt tensionate? De ce China nu recunoaște Taiwanul?
Se tot vorbește în aceste zile despre un eventual conflict armat între China și Taiwan. Totuși, de ce relațiile dintre China și Taiwan sunt tensionate? Face parte Taiwan din China? De ce... citește tot
Povestea lui Freddie Mercury, o legendă rock. Cum a lucrat la un magazin second-hand și de ce a plecat din Zanzibar?
Povestea lui Freddie Mercury, o legendă rock. Cum a lucrat la un magazin second-hand și de ce a plecat din Zanzibar?
„We will rock you”, „We are the Champions”, „Bohemian Rhapsody” sunt doar câteva dintre melodiile care încă sunt difuzate la radio și în ziua de astăzi. Pe cât de iubite sunt... citește tot