Lucruri mai puțin știute despre Finlanda. Cum sunt amendați șoferii care depășesc viteza în Finlanda?

28.12.2023
Lucruri mai puțin știute despre Finlanda. Cum sunt amendați șoferii care depășesc viteza în Finlanda?

Finlanda, considerată țara cu cei mai fericiți oameni din lume, ascunde în spatele acestui titlu o serie de aspecte surprinzătoare și atipice. Oamenii din această parte a lumii au o legătură profundă cu natura, reușind astfel să trăiască în armonie cu tot ceea ce îi înconjoară. Finlandezii au câteva obiceiuri mai mult sau mai puțin ciudate, care se poate spune că le definesc identitatea.

1. Amenda pentru viteză

În Finlanda, sistemul de amenzi pentru viteză este cu adevărat unic. Acestea nu sunt fixe și calculate în funcție de venitul șoferului și de cât de mult depășește limita de viteză. Acest sistem a dus la amenzi uluitoare, cum ar fi cea dată unui milionar, care a trebuit să plătească 121.000 de euro pentru că a condus cu viteză excesivă. O abordare inovatoare și corectă din punct de vedere social.

2. Cultura saunei

Finlanda este renumită pentru cultura saunei, iar statisticile spun că există aproximativ trei milioane de saune în țară, adică puțin peste jumătate de saună per finlandez. Această tradiție este înrădăcinată adânc în viața cotidiană și moștenirea culturală finlandeză, fiind întâlnită în blocuri de apartamente, case, restaurante și chiar clădiri guvernamentale.

3. Pachetul pentru bebeluși

Guvernul finlandez oferă tuturor familiilor un „pachet pentru bebeluși”, un set esențial de articole trimis proaspăților părinți. Această cutie conține haine, scutece și alte obiecte necesare, însă cutia în sine poate servi ca un loc sigur pentru somnul bebelușului fiindcă este dotată cu o saltea. Această inițiativă, cunoscută sub numele de „cutia pentru bebeluși,” reflectă angajamentul Finlandei față de bunăstarea familiilor și copiilor săi.

4. Transportul soției

Finlanda găzduiește un sport inedit numit „transportul soției.” Această competiție implică un partener masculin care își cară soția în spate, parcurgând un traseu cu obstacole. Deși activitatea s-a schimbat de-a lungul anilor, adăugându-se și variantele neconvenționale, precum partenerele neoficiale, aceasta rămâne o tradiție amuzantă și o oportunitate de a celebra relațiile. Trebuie precizat că partenera trebuie să aibă minim 17 ani și cel puțin 49 de kilograme. Dacă aceasta este mai slabă vor fi adăugate greutăți pentru a se respecta regulamentul.

5. Starea de bine

Finlandezii au un cuvânt special, „kalsarikännit,” care se traduce prin a sta acasă și a bea în lenjerie intimă. Această expresie face referire un moment de relaxare și confort, subliniind importanța auto-răsfățului și a bucuriei simple a vieții, potrivit businessinsider.com.

Finlanda, cu caracteristicile sale unice și tradițiile neobișnuite, continuă să ofere lumii o perspectivă fascinantă și inspiratoare despre cum o țară poate integra fericirea, inovația și conexiunea cu natura în viața de zi cu zi.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot