Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

16.07.2022
Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

Lefkada, numită și Lefkas, este o frumoasă insulă grecească din Marea Ionică, situată pe coasta de vest a Greciei, la sud de Corfu și la nord de insula Kefalonia. Insula este conectată la continent printr-o cale ferată lungă și un pod plutitor.

Lefkada este renumită pentru coasta sa impresionantă, cu plaje uimitoare de nisip alb și ape turcoaz.

Ce face din Lefkada o destinație de vis?

Plajele minunate și apele cristaline nu sunt singurele motive pentru care insula este atât de frumoasă. Potrivit Mysterious Greece, Lefkada este o insulă foarte verde, plină de copaci și de o faună și floră bogate. Laguna dintre Lefkada și continent este o zonă umedă protejată și un adăpost perfect pentru multe păsări migratoare și alte specii rare. Veți găsi, de asemenea, râuri, precum și cascadele din defileul Dimossari, lângă Nidri.

La 20 de kilometri sud de Nidri se află satul Vasiliki, care este, de asemenea, un centru de windsurfing. Din Vasiliki există feriboturi spre Kefalonia și Ithaca.

În 1963, Aristoteles Onassis a cumpărat insula Scorpios, de lângă Lefkada, și a plasat Grecia în centrul atenției lumii. De atunci, și Lefkada a devenit cunoscută în întreaga lume.

Peste tot în partea de sud a insulei vei găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Rocile și alte obiecte de valoare de pe insulă o fac atractivă, ceea ce a ajutat-o să joace un rol important în istoria sa. Stâncile Lefkos sunt o frumusețe de admirat și au adus atât de multă culoare, stil și estetică pentru insulă, încât au făcut-o diferită de alte insule grecești.

Plaja Porto Katsiki de pe insula Lefkada, Grecia

 

Insula Lefkada se mândrește, de asemenea, cu înregistrările sale istorice, o preocupare pentru conservarea culturilor și tradițiilor străvechi. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut pe insulă este Muzeul Arheologic din Lefkada. Locul este plin de artefacte valoroase care te vor impresiona. Există patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină de materiale prețioase, inclusiv vase, figuri, sculpturi și unelte antice cu o istorie foarte interesantă.

Muzeul arheologic din Lefkada, situat în capitala insulei

 

Dacă vrei să te răsfeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să te bucuri de plimbări cu barca și de sporturi nautice. Pe lângă faptul că oferă plaje de calitate, partenerii turistici de pe insulă oferă și excursii pentru ca oamenii să exploreze apele până departe în mare, prin intermediul bărcilor cu vele.

De asemenea, nu poți da greș nici cu sporturile nautice, care sunt populare mai ales pe plaje precum Nidri și Vassiliki. Activitățile în care te puteți implica aici includ canoe, jet ski, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, banane și plimbări turbo. Pentru cei mai mulți turiști, acestea sunt întruchiparea distracției și a aventurii oferite pe această insulă și merită fiecare bănuț cheltuit.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 29 noiembrie este cea de 333-a zi a calendarului gregorian și a 334-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 32 de zile. La 29 noiembrie 1995, președintele...
Cele mai noi articole
Cum arată ceasul care a oprit timpul în loc pentru Ceaușescu?
Cum arată ceasul care a oprit timpul în loc pentru Ceaușescu?
Regimul comunist a lăsat urme adânci în toate zonele din România. Impresia falsă de creștere economică a făcut ca unele regiuni să fie redenumite, iar în multe dintre orașe buldozerele... citește tot
Ce este lâna merinos sau merino?
Ce este lâna merinos sau merino?
Lâna merino sau merinos provine de la oaia cu același nume. Țesătura fabricată din această lână este una de lux, mult superioară calitativ față de cea obișnuită. Drept urmare, produsele... citește tot
De la ce vine prescurtarea USB?
De la ce vine prescurtarea USB?
Tehnologia USB a apărut în anul 1996, la proiectarea ei contribuind mai multe companii precum Intel, Compaq, Microsoft, Digital Equipment Corporation, IBM și Northern Telecom. Acronimul USB... citește tot