Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

16.07.2022
Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

Lefkada, numită și Lefkas, este o frumoasă insulă grecească din Marea Ionică, situată pe coasta de vest a Greciei, la sud de Corfu și la nord de insula Kefalonia. Insula este conectată la continent printr-o cale ferată lungă și un pod plutitor.

Lefkada este renumită pentru coasta sa impresionantă, cu plaje uimitoare de nisip alb și ape turcoaz.

Ce face din Lefkada o destinație de vis?

Plajele minunate și apele cristaline nu sunt singurele motive pentru care insula este atât de frumoasă. Potrivit Mysterious Greece, Lefkada este o insulă foarte verde, plină de copaci și de o faună și floră bogate. Laguna dintre Lefkada și continent este o zonă umedă protejată și un adăpost perfect pentru multe păsări migratoare și alte specii rare. Veți găsi, de asemenea, râuri, precum și cascadele din defileul Dimossari, lângă Nidri.

La 20 de kilometri sud de Nidri se află satul Vasiliki, care este, de asemenea, un centru de windsurfing. Din Vasiliki există feriboturi spre Kefalonia și Ithaca.

În 1963, Aristoteles Onassis a cumpărat insula Scorpios, de lângă Lefkada, și a plasat Grecia în centrul atenției lumii. De atunci, și Lefkada a devenit cunoscută în întreaga lume.

Peste tot în partea de sud a insulei vei găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Rocile și alte obiecte de valoare de pe insulă o fac atractivă, ceea ce a ajutat-o să joace un rol important în istoria sa. Stâncile Lefkos sunt o frumusețe de admirat și au adus atât de multă culoare, stil și estetică pentru insulă, încât au făcut-o diferită de alte insule grecești.

Plaja Porto Katsiki de pe insula Lefkada, Grecia

 

Insula Lefkada se mândrește, de asemenea, cu înregistrările sale istorice, o preocupare pentru conservarea culturilor și tradițiilor străvechi. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut pe insulă este Muzeul Arheologic din Lefkada. Locul este plin de artefacte valoroase care te vor impresiona. Există patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină de materiale prețioase, inclusiv vase, figuri, sculpturi și unelte antice cu o istorie foarte interesantă.

Muzeul arheologic din Lefkada, situat în capitala insulei

 

Dacă vrei să te răsfeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să te bucuri de plimbări cu barca și de sporturi nautice. Pe lângă faptul că oferă plaje de calitate, partenerii turistici de pe insulă oferă și excursii pentru ca oamenii să exploreze apele până departe în mare, prin intermediul bărcilor cu vele.

De asemenea, nu poți da greș nici cu sporturile nautice, care sunt populare mai ales pe plaje precum Nidri și Vassiliki. Activitățile în care te puteți implica aici includ canoe, jet ski, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, banane și plimbări turbo. Pentru cei mai mulți turiști, acestea sunt întruchiparea distracției și a aventurii oferite pe această insulă și merită fiecare bănuț cheltuit.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising