Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

16.07.2022
Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

Lefkada, numită și Lefkas, este o frumoasă insulă grecească din Marea Ionică, situată pe coasta de vest a Greciei, la sud de Corfu și la nord de insula Kefalonia. Insula este conectată la continent printr-o cale ferată lungă și un pod plutitor.

Lefkada este renumită pentru coasta sa impresionantă, cu plaje uimitoare de nisip alb și ape turcoaz.

Ce face din Lefkada o destinație de vis?

Plajele minunate și apele cristaline nu sunt singurele motive pentru care insula este atât de frumoasă. Potrivit Mysterious Greece, Lefkada este o insulă foarte verde, plină de copaci și de o faună și floră bogate. Laguna dintre Lefkada și continent este o zonă umedă protejată și un adăpost perfect pentru multe păsări migratoare și alte specii rare. Veți găsi, de asemenea, râuri, precum și cascadele din defileul Dimossari, lângă Nidri.

La 20 de kilometri sud de Nidri se află satul Vasiliki, care este, de asemenea, un centru de windsurfing. Din Vasiliki există feriboturi spre Kefalonia și Ithaca.

În 1963, Aristoteles Onassis a cumpărat insula Scorpios, de lângă Lefkada, și a plasat Grecia în centrul atenției lumii. De atunci, și Lefkada a devenit cunoscută în întreaga lume.

Peste tot în partea de sud a insulei vei găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Rocile și alte obiecte de valoare de pe insulă o fac atractivă, ceea ce a ajutat-o să joace un rol important în istoria sa. Stâncile Lefkos sunt o frumusețe de admirat și au adus atât de multă culoare, stil și estetică pentru insulă, încât au făcut-o diferită de alte insule grecești.

Plaja Porto Katsiki de pe insula Lefkada, Grecia

 

Insula Lefkada se mândrește, de asemenea, cu înregistrările sale istorice, o preocupare pentru conservarea culturilor și tradițiilor străvechi. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut pe insulă este Muzeul Arheologic din Lefkada. Locul este plin de artefacte valoroase care te vor impresiona. Există patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină de materiale prețioase, inclusiv vase, figuri, sculpturi și unelte antice cu o istorie foarte interesantă.

Muzeul arheologic din Lefkada, situat în capitala insulei

 

Dacă vrei să te răsfeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să te bucuri de plimbări cu barca și de sporturi nautice. Pe lângă faptul că oferă plaje de calitate, partenerii turistici de pe insulă oferă și excursii pentru ca oamenii să exploreze apele până departe în mare, prin intermediul bărcilor cu vele.

De asemenea, nu poți da greș nici cu sporturile nautice, care sunt populare mai ales pe plaje precum Nidri și Vassiliki. Activitățile în care te puteți implica aici includ canoe, jet ski, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, banane și plimbări turbo. Pentru cei mai mulți turiști, acestea sunt întruchiparea distracției și a aventurii oferite pe această insulă și merită fiecare bănuț cheltuit.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot