Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

16.07.2022
Lefkada, destinația ideală pentru o vacanță de vis. Ce poți face pe această insulă?

Lefkada, numită și Lefkas, este o frumoasă insulă grecească din Marea Ionică, situată pe coasta de vest a Greciei, la sud de Corfu și la nord de insula Kefalonia. Insula este conectată la continent printr-o cale ferată lungă și un pod plutitor.

Lefkada este renumită pentru coasta sa impresionantă, cu plaje uimitoare de nisip alb și ape turcoaz.

Ce face din Lefkada o destinație de vis?

Plajele minunate și apele cristaline nu sunt singurele motive pentru care insula este atât de frumoasă. Potrivit Mysterious Greece, Lefkada este o insulă foarte verde, plină de copaci și de o faună și floră bogate. Laguna dintre Lefkada și continent este o zonă umedă protejată și un adăpost perfect pentru multe păsări migratoare și alte specii rare. Veți găsi, de asemenea, râuri, precum și cascadele din defileul Dimossari, lângă Nidri.

La 20 de kilometri sud de Nidri se află satul Vasiliki, care este, de asemenea, un centru de windsurfing. Din Vasiliki există feriboturi spre Kefalonia și Ithaca.

În 1963, Aristoteles Onassis a cumpărat insula Scorpios, de lângă Lefkada, și a plasat Grecia în centrul atenției lumii. De atunci, și Lefkada a devenit cunoscută în întreaga lume.

Peste tot în partea de sud a insulei vei găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Rocile și alte obiecte de valoare de pe insulă o fac atractivă, ceea ce a ajutat-o să joace un rol important în istoria sa. Stâncile Lefkos sunt o frumusețe de admirat și au adus atât de multă culoare, stil și estetică pentru insulă, încât au făcut-o diferită de alte insule grecești.

Plaja Porto Katsiki de pe insula Lefkada, Grecia

 

Insula Lefkada se mândrește, de asemenea, cu înregistrările sale istorice, o preocupare pentru conservarea culturilor și tradițiilor străvechi. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut pe insulă este Muzeul Arheologic din Lefkada. Locul este plin de artefacte valoroase care te vor impresiona. Există patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină de materiale prețioase, inclusiv vase, figuri, sculpturi și unelte antice cu o istorie foarte interesantă.

Muzeul arheologic din Lefkada, situat în capitala insulei

 

Dacă vrei să te răsfeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să te bucuri de plimbări cu barca și de sporturi nautice. Pe lângă faptul că oferă plaje de calitate, partenerii turistici de pe insulă oferă și excursii pentru ca oamenii să exploreze apele până departe în mare, prin intermediul bărcilor cu vele.

De asemenea, nu poți da greș nici cu sporturile nautice, care sunt populare mai ales pe plaje precum Nidri și Vassiliki. Activitățile în care te puteți implica aici includ canoe, jet ski, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, banane și plimbări turbo. Pentru cei mai mulți turiști, acestea sunt întruchiparea distracției și a aventurii oferite pe această insulă și merită fiecare bănuț cheltuit.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Pe data de 8 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Emilian Mărt., Ep. Cizicului și Sf. Miron, Ep. Cretei. Totodată, din anul 2002 este celebrată Ziua internațională a...
Cele mai noi articole
De unde vine expresia „trai pe vătrai” și de ce în zilele noastre și-a pierdut sensul?
De unde vine expresia „trai pe vătrai” și de ce în zilele noastre și-a pierdut sensul?
Cine nu a auzit măcar o dată de expresia „trai pe vătrai” folosită de către vorbitorii de limba română cu sensul de „bunăstare” și „confort”? Ei bine, deși astăzi această... citește tot
De ce sunt oglinzi în lift?
De ce sunt oglinzi în lift?
Oglinda este un obiect decorativ utilizat frecvent la interior, iar suprafața sa este destul de lucioasă încât formează o imagine. Oglinzile sunt folosite încă din antichitate, primele regiuni... citește tot
Ce sunt titlurile de stat?
Ce sunt titlurile de stat?
Persoanele care dețin un surplus de bani și vor să investească fără să aibă grija că îi pot pierde pot cumpăra titluri de stat. Acestea pot fi achiziționate online numai de către... citește tot